Frit lejde kan måske opklare gammelt mord

Flere våben fra Aarhus skal nu sendes til prøveskydning.

Artiklens øverste billede
Fra 1. juni - 1. juli kan pistoler og andre ulovlige våben afleveres frit på Aarhus Politigård.

Den 10. november 1967 blev en kvinde fra Højbjerg i Aarhus skudt og dræbt med en Walther P38-pistol.

Mordet blev aldrig opklaret, men i forbindelse med den landsdækkende frit lejde-aktion har politiet i Aarhus modtaget flere af netop den slags pistoler.

”De bliver nu sendt prøveskydning for at undersøge, om de har været anvendt til kriminalitet eller drab. Vi har bl.a. Højbjerg-mordet liggende, hvor vi ved, at der blev brugt sådan en pistol. Sagen blev henlagt for mange år siden, men vi har stadig patronerne,” siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til Jyllands-Posten.

Skal bag lås og slå

Politiet er forpligtet til at sende pistoler og revolvere til prøveskydning, hvis der er en risiko for, at de er blevet brugt til noget kriminelt.

Den landsdækkende frit lejde-aktion startede 1.juni og varer måneden ud. Indtil videre har politiet i Aarhus modtaget 61 luftgeværer, 83 skydevåben og tre ananas-håndgranater.

”Indtil videre betragter vi det som en stor succes. Nu er vi nået halvvejs, og vi håber, at vi fortsat får indleveret mange våben, så de kommer væk fra de små hjem og ind bag lås og slå,” siger Mogens Brøndum.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen