Ekspert: Protester har effekt
Protester hjælper, hvis argumenterne er gode, påpeger kommunalekspert.
Borgere i Holme har taget kampen op for at redde Rundhøjskolen som grundskole. Partierne bag skoleforliget vil fjerne skolens 0.-9. klassetrin.
Ifølge Kurt Houlberg, der er ekspert i kommunernes økonomi og programchef hos Anvendt Kommunal Forskning, kan det lade sig gøre at påvirke politikerne med gode argumenter.
Protester hjalp i Odense
»I Odense, hvor jeg selv bor, var der i fjor forslag til en række ændringer af skolestrukturen, hvor børn skulle flyttes rundt mellem skoledistrikter og skoler, der skulle lukkes. Der blev protesteret og argumenteret sagligt, og det endte det med, at ikke alle lukningstruede skoler blev lukket,« fortæller han.
De mange protester fra omverdenen vedrørende den truende lukning af Rundhøjskolen har gjort stort indtryk på bl.a. Socialdemokraterne i Viby.
Herfra har man sendt en appel til de socialdemokratiske byrådsmedlemmer om at skåne Rundhøjskolens 0.-9. klasse.
»Det gør selvfølgelig indtryk på mig, ligesom det gør det på politikerne,« siger Ilse Klinke, der er formand for Socialdemokraterne i Viby, om de mange indsigelser.
Programchef Kurt Houlberg understreger dog, at det kan være svært at rokke politikerne, når de en gang er blevet enige.SF melder intet ud
»Der har formodentlig været flere modeller og skoler i spil, og nu er der konsensus om, at det er den her model, man kører videre med. Derfor har de formentlig også givet hinanden håndslag på, at det er den model, de vil arbejde videre på, selv om det giver politiske knubs ude hos borgerne,« siger han.
Hos SF i Aarhus Syd er der ingen vaklen.
»Vi har en fællesbestyrelse for SF i Aarhus, der bakker byrådets arbejde op. Vi kunne aldrig finde på at melde noget ud, så længe der kører en høring. Vi har en intens dialog med forældrene på Rundhøjskolen, og når vi har høringssvarene, tager vi den derfra,« siger Lisbeth Johnsen, formand for SF Aarhus Syd.