Fly på vej til erhvervslivet i Aarhus

SAS opjusterer antallet af daglige flyafgange på ruten Aarhus-København. Efter Cimber Sterlings konkurs mangler det midtjyske erhvervsliv afgange på ruten.

De flyhungrende erhvervsfolk i Midtjylland kan se frem til hjælp efter sommerferien.

Flyselskabet SAS planlægger at øge antallet af afgange på ruten mellem Aarhus og København. Antallet af afgange på ruten til og fra Aarhus Lufthavn blev halveret, da Cimber Sterling gik konkurs i maj.

»Vi kommer til at øge frekvensen på ruten efter sommerferien. Men vi er endnu ikke helt klar til at offentliggøre detaljerne i planerne,« siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen, SAS.

Dermed vil SAS endnu ikke officielt sætte det præcise antal på kommende afgange på ruten. Men det står ifølge SAS fast, at der ikke kommer 12 daglige returflyvninger, som tidligere. Flyselskabet vurderer, at der tidligere var overkapacitet på ruten, men ifølge konsulentvirksomheden Travelbroker forventer SAS at servicere kunderne med otte returflyvninger om dagen fra den 13. august.

Svært at få plads

Midt- og østjyske erhvervsfolk har siden Cimber Sterlings konkurs den 3. maj haft problemer med at få plads på afgangene til og fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

»Vi har store problemer med indenrigsflyvningerne til København. Det er svært at få plads på flyene, og samtidig har priserne fået et ordentlig skub op. Derfor håber vi på en løsning hurtigst muligt,« siger Nomi Kustosz Andersen, formand for rejseindkøberforeningen Cotra og lederen af rejseafdelingen hos pumpegiganten Grundfos i Bjerringbro.

Ifølge SAS skyldes de stigende priser på ruten ikke en officiel prisstigning, men at de billige billetter bliver lynhurtigt udsolgt i forhold til tidligere, hvor afgangene var flere.

Melding vækker glæde

I Aarhus Lufthavn glæder direktør Ole Paaske sig over de - om end de endnu er uofficielle - udmeldinger fra SAS.

»Vi oplever også, at der er øget pres på ruterne. Formentlig er alle brikker faldet på plads i løbet af næste uge,« siger Ole Paaske.

Aarhus Lufthavn måtte i sidste uge varsle afskedigelser af 10 ansatte, hvilket var en direkte følge af Cimber Sterlings konkurs. Men de berørte medarbejdere skal ikke forvente, at der bliver job til dem i lufthavnen igen lige med det samme. Medarbejderne var knyttet til håndteringen af Cimber Sterling-passagererne, mens SAS ifølge Ole Paaske også kan benytte sit allerede ansatte personale til de kommende nye afgange.

SAS har i dag ikke indenrigsafgange fra Billund, men også her har SAS planer om at sætte fly ind senere på året.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.