370 plejeboliger er truet af lukning

I de kommende år vil Aarhus Kommune lukke eller ombygge 370 ældre- og plejeboliger.

Artiklens øverste billede
Esther Bendtsen på 92 år kalder Husumvej det bedste sted, hun nogensindehar været. Her går hun tur i den lukkede have med plejer Johanne Jensen. Foto: Nicolai Lorenzen

I fremtiden skal de aarhusianske ældre bo på større og mere effektive pleje- og ældrecentre.

Aarhus Kommune har derfor planer om at enten at lukke eller ombygge 370 af de nuværende boliger til byens ældre og handicappede.

»Primært vil vi nedlægge eller ombygge gamle og utidssvarende plejehjemsboliger. I takt med de økonomiske udfordringer i kommunen er der brug for bedre personaleudnyttelse. Det får vi bl.a. ved at omdanne eller lukke nogle af de mindre plejeboliger, som kommunen råder over i dag,« siger sundheds- og omsorgschef Mads Gammelmark, Aarhus Kommune.

Omlægning eller lukning

I alt otte boligenheder er ifølge JP Aarhus' oplysninger i spil i forhold til en eventuel lukning eller omlægning. Aarhus Kommune planlægger bl.a. at lukke plejehjemmet Husumvej 1, Aarhus C. De 21 boliger skal muligvis i stedet omdannes til kollegier.

Kommunen har allerede flyttet beboerne fra plejecenteret Lisbjerghus på Marie Belowsvej i Aarhus N til en anden adresse, mens planerne om at omdanne de 28 almene plejeboliger på Malling Plejehjem til ældreboliger også er langt fremme. Derudover arbejder Aarhus Kommune med planer om bl.a., at lade Social- og Beskæftigelsesafdelingen overtage plejehjemmet Møllegården i Brabrand, og nogle af de beskyttede boliger under Lokalcenter Marselis på Marselis Boulevard skal ifølge et oplæg til byrådet laves om til alternative boformer som ”oldekolle” eller kollegium.

Muligheder undersøges

Mads Gammelmark ønsker ikke at kommentere detaljerne i de konkrete boligplaner.

»Vi ved ikke, hvad der skal renoveres eller nedlægges. Vi undersøger i øjeblikket, om andre magistratsafdelinger måske kan bruge nogle af de bygninger, som vi måske har i overskud,« siger Mads Gammelmark.

Sundhed og Omsorg skal ifølge det seneste budgetforlig spare bl.a. 27 stillinger via effektiviseringer. Mads Gammelmark konstaterer, at magistraten får svært ved at nå sparemålet uden at lukke eksisterende plejehjem.

Kate Runge (V), byrådsmedlem og medlem af sundhed- og omsorgsudvalget i Aarhus Kommune, mener, at kommunen bør undgå effektiviseringer, som ødelægger livskvaliteten for de gamle.

»Det er ærgerligt, at man tilsyneladende vil effektivisere ved at skære i antallet af de medarbejdere, som arbejder tættest på borgerne,« siger Kate Runge.

Aarhus Kommune råder bl.a. over 2.200 plejeboliger.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.