Designtyve er et skridt foran

I narkosager må politiet bruge hemmelige ransagninger og rumaflytning i efterforskningen. Det må det ikke i indbrudssager, hvilket besværliggør opklaringen.

Artiklens øverste billede

Indbrudstyve med fokus på designermøbler bliver mere organiserede og mere snu i disse år, og det besværliggør efterforskningen af de omfattende sager.

Det forklarer Poul Gade, som er advokaturchef i Østjyllands Politi og fører sager om organiseret kriminalitet.

»De kriminelle bliver hele tiden dygtigere. De kender politiets efterforskningsmetoder, og de ved, hvordan politiet arbejder i øvrigt. Derfor er det hele tiden en udfordring at holde trit,« siger han.

Begrænsede værktøjer

Østjyllands Politi efterforsker for tiden flere sager om organiserede indbrudsforbrydelser. I den type sager har politiet beføjelser til overvågning af mistænkte og aflytning af mobiltelefoner. Men man må se bort fra en række efterforskningsskridt, man f.eks. kan tage i narkotikasager - bl.a. rumaflytninger og hemmelige ransagninger, hvor politiet går ind og ud af en bestemt lokalitet, uden af den mistænkte ved det.

»De ting må vi kun gøre i de mest alvorlige typer sager, og der hører organiserede indbrud ikke under. Det betyder, at vi har færre værktøjer i vores værktøjskasse,« forklarer Poul Gade, som understreger, at han ikke har nogen holdning til, om man fra politisk hold bør give politiet bredere beføjelser i indbrudssager.

Politisk uenighed

På Christiansborg er der delte meninger om, hvorvidt politiet skal have flere værktøjer i efterforskningen af indbrudssager.

»Vi vil meget gerne være med til at give politiet yderligere beføjelser, hvis de mangler det. Indbrudsbanderne er efterhånden fuldstændigt organiserede og grænseoverskridende, så man skal selvfølgelig have de her efterforskningsmidler til rådighed,« siger Tom Behnke, som er retsordfører for De Konservative.

Retsordfører Jeppe Mikkelsen (R) er uenig.

»Problemet med indbrud er kæmpestort, og derfor har vi fulgt Rigspolitiets ønske om bevillinger til de to ”task forces”. De skal nu have tid til at gøre deres arbejde, og derfor er vi ikke indstillede på at lave yderligere ændringer. Desuden skal vi passe på med, hvilke beføjelser vi giver de forskellige typer kriminalitet. Og der må man bare sige, at narkokriminalitet er i en kategori højere end indbrud,« siger han.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.