Udvalg rejser for 400.000 kr.

Børn- og ungeudvalget tager på sin anden udlandsrejse - denne gang til Canada.

To uger efter, at et politisk flertal i Aarhus Byråd har aftalt at lukke tre af byens folkeskoler for at spare 12,8 mio. kr., rejser en delegation af 17 politikere og embedsmænd med børn- og ungerådmand Kristian Würtz (S) i spidsen på studietur til Canada. Pris: 302.000 kr.

Målet er bl.a. at søge ny viden om Ontario-provinsens målrettede indsats for tosprogede elever, succesfulde læseresultater og stærke partnerskaber i uddannelsessektoren, fremgår det af en pressemeddelelse.

For skolebestyrelsesformand Morten Pedersen, Rundhøjskolen, som politikerne netop har besluttet at lukke, skurrer det i ørerne.

»Vi er netop en skole, som på forbilledlig vis allerede gør de ting, som de skal over og studere. De kunne da spare en masse penge ved at komme ud til os og se på integration og inklusion,« siger han.

Formanden for børn- og ungeudvalget, Thomas Medom (SF), vil ikke forholde sig til, om det er dyrt eller dårlig timing at bruge 302.000 kr. på en studietur, mens lukningen af tre skoler stadig er i offentlig høring.

»Jeg må henvise til rådmanden, det er ham, der inviterer. Jeg er glad for, at et samlet udvalg tager af sted for at blive klogere, men prisen må rådmanden selv svare for. Det er vi fritidspolitikere ikke så meget inde over,« lyder det fra Thomas Medom.

Den dyreste tur

Turen til Canada er, efter hvad JP Aarhus kan få oplyst, den dyreste, et udvalg har været på i denne byrådsperiode.

Når delegationen med politikere og embedsmænd på næste søndag kommer hjem fra Ontario-provinsen i Canada, har de sammenlagt haft studierejser for 404.000 kr. I 2010 var de i London, den tur kostede 102.000 kr.

»Ontario-provinsen i Canada har tiltrukket sig stor opmærksomhed og har flotte resultater med at give plads til børn med udfordringer. Derfor er det et oplagt sted for udvalget at tage hen,« siger rådmand Kristian Würtz.

En udlandsrejse i næste uge har været under planlægning længe. Målet var oprindelig Finland, indtil det viste sig, at skolerne der er ramt af nogle fridage.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.