Panorama og pral i Egå

Restaurant Egå Marina lover mere, end den kan holde. Der bør kæles lidt mere for mad og servering.

Artiklens øverste billede

Det er ikke dårligt at blive inviteret med til fødselsdag, lige når man træder ind i en restaurant. Men den lille dreng havde nok ikke tjekket med sin moster, om det var i orden at invitere flere til middag, så vi takkede venligt nej og fandt vores eget bord ved vinduet.

Det var nu heller ikke dårligt. Restauranten beskriver selv sin flotte beliggenhed i noget floromvundne vendinger: »Fra vore panorama-lokaler har De og Deres gæster en vidunderlig udsigt over Egå Marina, den smukke Århus-bugt, samt Mols Bjerge som boltrer sig i baggrunden af de vuggende både«.

Som vi så det, lå Mols Bjerge nu meget stille, til gengæld var der masser af liv på havnen - onsdagskapsejlads, kunne man tro. Det var en fornøjelse at være tilskuer til.

Men vi var kommet for at spise og fik da også meget hurtigt et menukort af tjeneren, der med det store fødselsdagsselskab og flere andre a la carte-gæster havde nok at se til.

Fåmælt tjener

Måske derfor var han meget fåmælt, det var ikke mange ord, han sagde til os om maden eller for den sags skyld vinen. Han anbefalede os dog at tage husets vin, da vi kun ville bestille to glas hver, en Roche Mazet, først hvid (chardonnay), siden rød (cabernet sauvignon), begge fra 2009, til 52 kr. pr. glas. Det var et fint forslag, især den hvide, som blev åbnet ved bordet og var tilpas kold og meget fint krydret i smagen - lige tilpas til vores forret.

Månedsmenu

Den valgte vi fra menuen, som angiveligt skiftes hver måned, men april var streget over på kortet og erstattet af maj. Én ret 198 kr., to for 228 og tre for 258 kr. Vi valgte alle tre og skulle dermed have skindstegt torsk, grillet oksemørbrad og rabarberdessert.

Ligesom hvidvinen var torsken velsmagende. Den var stegt til den saftige side og med sprødt skind. Lidt overraskende blev den serveret med en suppe (der var fiskesuppe på a la carte-menuen), som ikke var så tæt og koncentreret smagfuld, som man kunne ønske af den. Den var temmelig fed, ikke bare af fløde, virkede simpelt hen jævnet.

Skuffende hovedret

Hovedretten med oksemørbrad havde sellericreme, stegte cherrytomater, syltede tyttebær, syltede løg, ristede svampe, stegte kartofler og rødvinssovs som tilbehør.

Det var ikke helt så godt, som det kunne lyde. Generelt var retten ikke varm nok, og desuden var det nogle ukurante udskæringer af mørbraden, vi fik. To endestykker til hver - meget forskellig tykkelse og forskelligt stegt. Var det mon resterne af de mørbrader, der var skåret ud til fødselsdagsgæsterne? I hvert fald var det skuffende. Det var sovsen også - den havde samme problem som suppen: Bar præg af jævning og manglede smag.

Desserten blev serveret på aflange tallerkener, en nydelig servering is - sorbet og vanilje - jordbær, marengs med chokolade og crumble drysset udenom samt lidt rabarberkompot. Fint og lækkert, om end sorbeten egentlig bare var sød is. Vi havde faktisk svært ved at bestemme smagen og gættede på både jordbær og rabarber, men da vi spurgte tjeneren, sagde han hindbær.

Ualmindelig te

Vi sluttede af med kaffe og te (á 28 kr.) - helt almindelig sort kaffe og helt almindelig te lovede tjeneren, hvorefter han kom med tebreve med kamille- og solbærsmag samt grøn te!

Der var således godt og dårligt at sige om denne aften på Egå Marina. Alt i alt var det en lidt skuffende middag, der ikke levede op til prisniveauet. Det er ikke et billigt sted, a la carte-retterne koster fra 198-240 kr. Vi kom af med 780 kr., fordi vi nøjedes med vin pr. glas. Det havde nu også været problematisk at nå at drikke en hel flaske til hovedretten, for det gik tjep. Vi bestilte kl. kvart i syv og var ude af døren mindre end to timer senere - ligesom alle andre gæster var væk da.

På sin hjemmeside lover Egå Marina, at kokkene mestrer alle genrer inden for gastronomi. Måske skulle man bare koncentrere sig om færre stilarter, og til gengæld gøre lidt mere ud af dem. Alt i alt kan det kun blive til tre små stjerner til Egå Marina.

LÆS OGSÅ: Dansk, kinesisk, nu vietnamesisk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.