Voldsomt overfald på hjemmeplejer

En narkoman-type snittede en kvindelig hjemmeplejer i halsen. Hun var alene på nattevagt.

Natten mellem onsdag og torsdag blev en kvindelig social- og sundhedshjælper overfaldet. Lidt før klokken tre om natten forsøgte en ukendt gerningsmand at true den 33-årige kvinde til at udlevere medicin.

Det voldsomme overfald skete, mens kvinden passede sit arbejde i Vejlby Lokalcenters plejeboligboliger på Vejlbygade i Risskov, og under røveriforsøget truede gerningsmanden kvinden med en kniv, ligesom han slog hende i ansigtet.

Snitsår på hals og arme

I forbindelse med overfaldet, som Østjyllands Politi kalder voldsomt, pådrog kvinden sig trykmærker på halsen og flere snitsår på halsen og underarmene.

"Det var et voldsomt røveriforsøg, men kvinden var heldigvis i stand til at redde sig selv ud," fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Jes K. Frederiksen.

Kvinden kunne selvforsvar

Kvinden havde held til at redde sig selv ud af situationen, fordi hun for nylig havde gennemført et selvforsvarskursus. Det gjorde hende i stand til at vride kniven fra gerningsmanden, som derefter løb fra stedet.

Østjyllands Politi efterlyser nu gerningsmanden, som den kvindelige hjemmeplejer kun var i stand til at give et sparsomt signalement af.

"Signalementet og det, at han forsøgte at stjæle medicin, giver os en idé om, at der er tale om en narkoman-type," fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Jes K. Frederiksen.

Gerningsmanden beskrives derudover som en 185 cm. høj mand med et meget markeret ansigt og kort, mørkt hår. Han var desuden iført grå joggingbukser på gerningstidspunktet. Østjyllands Politi kan kontaktes på 114.

Ubehageligt

Hanne Juul-Madsen, områdechef for lokalcentrene Hørgården og Vejlby kalder det en rigtig ubehagelig oplevelse for den overfaldne.

"Det var godt, at medarbejderen havde en overfaldsalarm, brugte den og har på været på konflikthåndteringskursus, så hun handlede hurtigt," siger Hanne Juul-Madsen.

Chefen hæfter sig ved, at der dermed hurtigt kom hjælp fra politiet og vagtcentralen, som kontaktede lokalcenterets hjemmepleje for at få deres assistance.

"Og vi fik ekstra folk ind på arbejde i nat, så der kunne tages hånd om beboerne, som intet observerede," siger hun.

Utrygge nattevagter

Som tidligere skrevet i JP Aarhus har det skabt utryghed blandt nattevagterne i hjemmeplejen, at besparelser på knap 11 mio. kr. har betydet, at de skal arbejde alene på plejehjem og køre alene rundt på hjemmebesøg. Fagforbundet FOA har meldt Aarhus Kommune til Arbejdstilsynet.

Hanne Juul-Madsen bekræfter, at den overfaldne var alene på vagt i plejeboligerne, der huser 24 beboere fordelt på to etager.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen