Aarhus er centrum for brødkrig

En voldsom brand kædes sammen med en stribe andre påsatte brande mod producenter af fladbrød.

Artiklens øverste billede
Påsat brand i arabisk bageri på Grimhøjvej 9 i Brabrand. Foto: Casper Dalhoff

Et opgør med mafiametoder på markedet for arabiske fladbrød har sit centrum i Aarhus.Natten til lørdag i sidste weekend udbrændte Damas Pita Bageri på Grimhøjvej i Brabrand. Tre personer undslap flammerne. Gerningsmændene havde i ugen forinden to gange forsøgt at sætte ild til bygningen.I oktober og november i fjor gik det ud over nabobygningen på Grimhøjvej 7, hvor Alis Bageri producerede fladbrød. Efterfølgende lukkede ejeren bageriet, og han har i dag kun produktion i København.

Politiet efterforsker sammenhæng

Ifølge vicepolitiinspektør Michael Weiss, Østjyllands Politi, er politiet opmærksom på den mulige sammenhæng mellem de mange påsatte brande rettet mod fladbrøds-bagerier. I fjor var der også en påsat brand mod Alis Bageri i Odense, men derudover er det bagerier i Aarhus, det er gået ud over.»Det er en viden, som vi tager med ind i efterforskningen af branden fra sidste weekend,« siger Michael Weiss.Han tilføjer, at de brandtekniske undersøgelser viser, at det var en påsat brand.

Frygt for repressalier

Fyns Politi samarbejder med Østjyllands Politi om efterforskningen. JP Aarhus har talt med flere af ofrene, der ikke er i tvivl om, at det er konkurrenter, der står bag brandene for at skaffe sig markedsandele. Ingen tør af frygt for repressalier stille sig frem og fortælle om mistanken.Oussama El-Saadi, formand for Den Muslimske Sammenslutning, der ejer bygningerne på Grimhøjvej 7, hvor der foruden et bageri også ligger en moské, er bekymret.»Det er meget farligt, og vi er bange for, hvad der kan ske. Det har også skabt en dårlig situation for vores naboer, men nu er sagerne ved politiet, og det er politiet, der skal gøre noget,« siger Oussama El-Saadi.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen