Multimediehuset bliver dyrt i drift

Der er brug for ekstra driftsmidler, hvis byen skal få det optimale ud af afløseren for hovedbiblioteket, lyder det fra kulturrådmanden.

Artiklens øverste billede

Kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) har sendt et af de første ønsker af sted til budgetforhandlingerne i september.I en indstilling, som magistraten tiltrådte i går, gør han rede for, hvorfor der skal tilføres ca. 11,5 mio. kr. årligt fra 2015, hvis byens borgere skal have det optimale ud af det kommende multimediehus på havnen.Multimediehuset afløser det nuværende hovedbibliotek. Det er dog af flere årsager ikke nok blot at fortsætte med det samme driftsbudget.

Alene bygningens størrelse betyder, at den eksisterende bemanding på hovedbiblioteket ikke vil kunne opretholde det eksisterende serviceniveau.

Publikumsarealet bliver ca. tre gange større end i dag. Derfor er der behov for flere servicevagter for at sikre tilstrækkelig ro og tryghed og flere ansatte til at vejlede brugerne.Behovet for løbende investeringer i it-udstyr ventes også at blive større.Desuden bør åbningstiden ifølge rådmanden udvides. I dag har hovedbiblioteket åbent i gennemsnit 50,1 timer om ugen.

Hvis man opretholder denne åbningstid, er konsekvensen, at man ikke får tilstrækkeligt ud af anlægsinvesteringen i de mange brugerrettede faciliteter og tilbud som multisalen, børneteatersalen, studieceller og mødelokaler. Som et supplement til en udvidelse af åbningstiden foreslås det, at der åbnes for adgang til caféområde, multisal og børneteatersal uden for bibliotekets åbningstid.

Betydelig usikkerhed

De 11,5 mio. kr. udgøres af flere poster. Alene udgifterne til den udvidede åbningstid og tilgængelighed løber op i 4,18 mio. kr., mens eksempelvis det større publikumsareal udløser ekstraudgifter på 2,25 mio. kr. årligt. I det første år - 2014 - er det nødvendigt med en it-investering på ca. 8 mio. kr. Derefter er de årlige ekstraomkostninger til it vurderet til 2,2 mio. kr.Borgmesterens afdeling gør i indstillingen opmærksom på, at der er betydelig usikkerhed om, hvorvidt kommunens budget for 2012-2015 giver mulighed for serviceudvidelser, idet der forventes nulvækst.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen