Nu går ARoS efter guldet

ARoS Aarhus Kunstmuseum har gjort en stor indsats for at sikre indtægter ved årets Sculpture by the Sea.

Artiklens øverste billede

Mad, kildevand og donationer pr. sms. Med disse midler forsøger ARoS Aarhus Kunstmuseum i år at tjene på Sculpture by the Sea. Selvom der fortsat er gratis entré til prestigeprojektet i juni mellem Tangkrogen og Ballehage, forsøger arrangørerne alligevel at lokke tegnebogen op af publikums lommer.Det skønnes, at omkring 500.000 mennesker så skulpturerne ved og i bugten i 2009.I år er målet at tjene knap 2 mio. kr. af det samlede budget på 13 mio. kr. via indtægter fra publikum.»Da Sculpture by the Sea var en succes i 2009, fik vi en masse ideer til, hvordan vi kunne tjene penge på projektet. Da var det desværre for sent. Nu har vi brugt to år på at udvikle ideerne,« siger Henrik Ochsner, administrationschef på ARoS Aarhus Kunstmuseum og projektchef på Sculpture by the Sea.

Tjener penge på vand

Det bliver eksempelvis muligt at donere penge til projektet via sms for at sikre fremtidige versioner af Sculpture by the Sea. Samtidig vil arrangørerne sælge flasker med en Sculpture by the Sea-kildevand på strækningen fra Tangkrogen til Ballehage og i en række kantiner og supermarkeder. For hver solgt flaske kildevand går 50 øre til at videreføre Sculpture by the Sea.Dertil kommer indtægter fra rundvisninger, salg af skulpturer og salg af kataloger til både børn og voksne.

Større velkomstområde

Det kostede omkring 8 mio. kr. at gennemføre Sculpture by the Sea i 2009. I år er budgettet vokset til 13 mio. kr. Udstillingsperioden er forlænget med en uge, og antallet af skulpturer er steget fra 60 til 65, som stammer fra 22 forskellige lande.Mest bemærkelsesværdigt er faciliteterne omkring skulpturerne, som er blevet udbygget betragteligt siden 2009.»I 2009 sprang en restauratør fra i sidste øjeblik, hvilket var meget utilfredsstillende,« siger Henrik Ochsner, som fortæller, at maden i år bliver leveret af cateringfirmaet Skyhatt, som også har leveret mad til Roskilde Festival og Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.»Vi har gjort meget ud af velkomstområdet i år. Der er flere muligheder for at spise, og der er en shop, hvor man kan købe bøger om de udstillende kunstnere.«Sculpture by the Sea kan opleves fra den 2. juni til den 3. juli.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen