Østjyske ledere tror på fremtiden

Lederne på private virksomheder i Østjylland tror på opadgående kurver i andet halvår af 2011.

Det viser en ny undersøgelse fra fagforbundet Lederne, hvor 1.490 ledere - heraf 208 fra Østjylland - giver deres bud på udviklingen de kommende seks måneder.To af tre østjyske ledere forventer, at omsætningen vil stige, mens 22 pct. vurderer, at den vil være uændret.

Også i forhold til overskuddet er der optimisme at spore. Her mener 59 pct., at det vil stige, og 6 pct., at overskuddet vil falde. Knap hver tredje leder mener, at det vil forblive uændret. 25 pct. af de adspurgte tror, at der skal ansættes et stigende antal funktionærer i den kommende tid, og 18 pct. vurderer, at der bliver basis for at ansætte flere faglærte.Hovedparten af lederne forventer dog, at konjunkturerne vil være uændrede de kommende seks måneder.Gang i hjulene

»Det er positivt at se, at lederne i Østjylland forventer både øget omsætning og overskud. Et større overskud giver mulighed for nye investeringer, hvilket er det, der skal til, hvis vi skal have hjulene i gang. Den samme positive tendens kan aflæses i vores faldende ledighedstal. Ledernes optimisme er derfor tegn på, at det er begyndt at rulle, og at opsvinget er lige om hjørnet,« fastslår afdelingsformanden for Lederne i Kronjylland, Kirsten Hvid Schmidt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen