»Hvordan bliver man stor?«

11-årige Kristian Krebs mødte NFL-stjernen Morten Andersen.

Artiklens øverste billede

Som den eneste dansker nogensinde har 47-årige Morten Andersen fra Struer gjort det, som alle rød-hvide udøvere af amerikansk fodbold dårligt tør drømme om: Han har slået igennem i den ypperste af alle ligaer, NFL.

»Jeg ser selvfølgelig op til Morten Andersen. Han er jo ikke helt som de andre spillere. Man lægger mærke til ham, fordi man ved, hvem han er. Han er jo dansker, kendt og sej,« lød det fra Kristian Krebs, 11-årig håbefuld quarterback på Aarhus Tigers' U13-hold, mens han lidt over fire sad i Sallings café og ventede. Kristian Krebs var spændt, glædede sig enormt meget, men var også lidt nervøs.

En lille time senere skulle han personligt møde Morten Andersen, den danske NFL-superstjerne, som var på besøg i Århus for at signere sin nye bog, ”Livet er et kick”. Iført en blå New England Patriots-spilletrøje (favoritholdet) og kæmpe skulderbeskyttere, der dog ikke kunne holde nerverne væk, stillede Kristian Krebs sig op til autografbordet lidt i fem. Morten Andersen havde lovet at tale lidt med ham så snart signeringen var forbi.

Den lokale quarterback kunne godt tænke sig en lynopskrift på, hvordan man sådan lige bliver NFL-stjerne.Kollegial snak»Goddag, Kristian,« smilede en veloplagt Morten Andersen, mens han gav sin unge fan et klap på skulderbeskytterne. Stum af benovelse stod Kristian Krebs og betragtede sin kendte ”kollega,” der i en lang talestrøm opmuntrede Aarhus Tigers-spilleren til at gøre noget ved sin sport. Den 11-årige quarterback fra Aarhus Tigers fik slet ikke stillet sit spørgsmål, før han blev opfordret til det.»Hvordan bliver man stor?« ville Kristian Krebs vide.»Man skal bare spise en hel masse,« svarede den lune vestjyde og grinede højt.»Nej, altså ikke på den måde …«»Du skal bare arbejde for sagen, så kommer det helt af sig selv,« lød rådet fra Morten Andersen, der egentlig fik det til at lyde helt simpelt.Kristian Krebs fik en autograf på sin amerikanske fodbold samt en underskrift i Morten Andersens nye bog, som den ambitiøse århusianer naturligvis havde købt allerede inden gårsdagens arrangement. Og så var det hele pludselig overstået. Forventningens kæmpe glæde forløst på få minutter. Den unge Tigers-spiller virkede helt lettet.»Jeg var rigtig nervøs, men det var ekstremt fedt at møde ham. Når man står der foran sit store idol, så kan man godt glemme, hvad man skal sige,« smilede Kristian Krebs efter mødet den verdensberømte kicker, hvis niveau kun de allerfærreste danskere kommer i nærheden af. Hvis nogen overhovedet.»Men jeg tror og håber på det, at jeg gør,« fastslog den Kristian Krebs og meddelte, at der nu kun var lidt mere end en time til næste træning med U13-holdet i Aarhus Tigers.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen