Kz-offer inviteret til Auschwitz-dag

En af de overlevende fra dødslejren Auschwitz-Birkenau er med, når Århus Kommune tirsdag den 27. januar på Hovedbiblioteket markerer den officielle Auschwitz-dag.

Artiklens øverste billede

Arlette Andersen blev som 19-årig arresteret af nazisterne i Sydfrankrig og ført til koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau, hvor 1,1 million mennesker - hovedsagligt jøder - blev myrdet under Anden Verdenskrig.

I 45 år ville hun ikke fortælle om sin tid i udryddelseslejren, men i 1990 fik nok af Holocaust-fornægterne og besluttede sig for at stå frem med sin historie. Det er den, hun vil fortælle den 27. januar.

Overlevede Rwanda

Årets Auschwitz-dag har temaet "Redningens mange ansigter", og foruden Arlette Andersen kommer også Angelique Umugwaneza, der som 13-årig overlevede et andet folkedrab - i Rwanda i 1994. Her døde 800.000 mennesker.

Begge fortæller om deres oplevelser på Hovedbiblioteket kl. 19-21. Der er gratis adgang til arrangementet, hvor også professor, cand. psych. Ask Elklit vil komme med et indlæg om overlevende efter et etnisk udrensning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen