Kom og skriv på Godsbanen

Der er frit slag for folk med trang til at skrive på væggene, når Godsbanen i Århus lørdag åbner døren for kreative sjæle i et nyt "Ris&RosRum".

Artiklens øverste billede
Normalt er det de ydre vægge og tog, der agerer lerred, når der males omkring godsbanearealet. Nu vender Godsbanen i Århus tingene på hovedet. Arkivfoto: Mathilde Bech

Grafitti-malere og andre med gode – og dårlige – idéer er velkomne til at skrive og male deres tanker om, hvordan Godsbanen i Århus skal bruges i fremtiden, direkte på væggene i et særligt ”Ris&RosRum” på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, lørdag mellem kl. 12 og kl. 15.

Da holder Århus kommune nemlig åbent hus i de gamle godsbanebygninger, de ellers aflåste ”hellige haller” på 10.000 m2, der omkring årsskiftet 2011-2012 slår dørene op som et nyt produktionscenter for billedkunst, scenekunst og litteratur.

De dekorerede vægge bliver bibeholdt, så de arkitekter, der vinder konkurrencen senere i år om indretning af Godsbanen, kan se på forslagene.

Århus kommunes afdeling Kultur og Borgerservice stiller op med medarbejdere, der kan svare på spørgsmål om planerne for Godsbanen – og kommunen sørger desuden for varm suppe til alle fremmødte, som trodser kulden og besøger de ellers tillukkede haller.

Efter planen udskrives arkitektkonkurrencen i løbet af foråret, og ombygning og istandsættelse af de gamle bygninger skal begynde i 2010.

Realdania stiller med 50 mio. kr. til ombygningen, og Århus kommune har afsat 3 mio. kr. årligt til driften af Godsbanen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen