Ny it-uddannelse for gymnasieelever

Fra sommer udbyder Favrskov Gymnasium en ny studieretning i it. Det sker i tæt samarbejde med Ingeniørhøjskolen i Århus.

En ny studieretning i it skal give gymnasieelever mulighed for at forstå teknologien bag bl.a. iPods, mobiltelefoner og internet, så de f.eks. kan svare på, hvorfor en sms kun kan have 160 tegn. Uddannelsen begynder efter sommerferien på Favrskov Gymnasium og er tilrettelagt i samarbejde med undervisere fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

På gymnasiet har rektoren store forventninger til den nye studieretning, der som den første på gymnasiet kombinerer matematik, fysik og it.

»Studieretningen sætter bredt fokus på informationsteknologi og digital kommunikation. Det kan være lige fra den tekniske opbygning af en mobiltelefon til de matematiske modeller bag Google og andre søgemaskiner på nettet. Vi har arbejdet intensivt med at udvikle studieretningen, og vi ser frem til at byde de første elever velkomne til sommer,« siger rektor Jørgen Christiansen.

Virksomhedsbesøg

I forbindelse med undervisningen skal eleverne bl.a. besøge forskellige it-virksomheder i Århus for at se på produktudvikling i praksis og høre om it-branchen.

Ingeniørhøjskolen i Århus bidrager med undervisning og laboratoriefaciliteter til gymnasieeleverne, og ingeniørdocent Peter Gorm Larsen lægger vægt på fordelene ved det usædvanlige samarbejde.

»Det er ingeniører, der udvikler de teknologier og apparater, som mennesker bruger i hverdagen, og derfor er det oplagt, at gymnasieeleverne trækker på Ingeniørhøjskolens viden. Samtidig har vi en række laboratorier, hvor eleverne kan eksperimentere ved f.eks. at skille en mobiltelefon ad og samle den igen,« siger Peter Gorm Larsen.

Øjne op for it

Ifølge Peter Gorm Larsen er en anden mulig gevinst ved samarbejdet, at flere unge forhåbentlig får øjnene op for de mange muligheder for at beskæftige sig med it efter gymnasiet.

»Hvis man er interesseret i IT eller mobilteknologi, er der masser af karrieremuligheder både i Århus, resten af Danmark og i udlandet. Og hvis nogle af eleverne ender med at læse ingeniør på Ingeniørhøjskolen eller andre steder, er det en kærkommen sidegevinst ved samarbejdet,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen