Ingen penge til kriseramt studium

Aarhus Universitet beder folkekirken om penge til at hverve teologistuderende, men Biskop Kjeld Holm afviser. Uddannelsen er ikke attraktiv, mener han.

Teologistudiets har store problemer med at tiltrække studerende. Problemet skal løses med intensive hvervekampagner, mener universitet.

"Det vil være rigtig rart af få nogle økonomiske midler fra folkekirken. Dem vil vi kunne bruge på flere og mere intensive kampagner til at hverve studerende," siger lektor og ph.d. Else Holt til Kristeligt Dagblad. Han er studieleder ved teologi på Aarhus Universitet.

Men biskop Kjeld Holm afviser at give universitet en pengegave.

"Der kommer ingen penge fra Århus Stift, for jeg tror ikke, at et propagandafremstød vil hjælpe noget," siger han til avisen.

"Universitetet må finde ud af, om teologistudiet overhovedet er attraktivt, og det mener jeg faktisk ikke, at det er. Det har ikke forandret sig i mange, mange år,og det virker ikke attraktivt for de unge, der hellere vil læse religionshistorie, religionsvidenskab eller andre ting, som har at gøre med kommunikation og formidling at gøre," fortsætter han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen