Beboere evakueret under kollegiebrand

Flere beboere på Ravnsbjergkollegiet i Viby blev tirsdag over middag evakueret fra deres lejligheder, da der udbrød brand i taget. Branden er nu slukket.

Artiklens øverste billede
Brandfolk kæmpede gennem flere timer mod flammerne på Ravnsbjerg Kollegiet i Viby. Foto: Thomas Fredberg

Århus Brandvæsen fik bugt med branden, der en overgang truede med at brede sig til en hel fløj af Ravnsbjergkollegiet i Viby ved Århus.

"En del beboere blev evakueret fra bygningen under branden, men heldigvis er var mange på sommerferie," siger Diana Jørgensen der er administrationschef hos UngdomsboligAarhus, der administrerer de fleste af byens kollegier.

Studerende skal genhuses

Stort set samtlige af fløjens 96 kollegieværelser ramt af enten varme- eller vandskader, fortæller hun. Derfor skal omtrent ligeså mange studerende nu genhuses.

"Vi skal nok finde ud af at genhuse alle," forsikrer Diana Jørgensen.

Kristina Tommerup er formand for beboerrådet på kollegiet. Hun bor der selv, men hendes egen bolig er ikke berørt. Hun siger, at hun sammen med det øvrige beboerråd vil arbejde hårdt for, at beboerne bliver tilfredse med den genhusning, som UngdomsboligAarhus skal tilbyde, ligesom beboerrådet vil være behjælpelig i spørgsmål omkring indboforsikring.

Vand fra tag til kælder

En udsendt fra Skadesservice Danmark karakteriserer skaderne som alvorlige. Vandet har anrettet skader helt ned i stueetagen i blok 36.

Julie Platz Markensen, som jp.dk talte med, fik ødelagt alt sit indbo af slukningsvandet. Hun var kort efter branden oppe og se på sit værelse, og det var et trist syn, der mødte hende. Alle hendes bøger, hendes seng og iPod er ødelagt.

Svær storbrand

Branden udbrød ved 13-tiden i en 60 meter lang og 20 meter bred fløj af Ravnsbjergkollegiet, der ligger på adressen Risdalsvej 36. Fra starten blev den af Århus Brandvæsen karakteriseret som "storbrand", og derfor blev op mod en snes brandmænd udkommanderet til kampen mod flammerne i den tre etager høje bygning.

"Vi er ved at få den under kontrol," sagde indsatsleder Uffe Fast fra Århus Brandvæsen ved 15-tiden, og kort efter var branden nedkæmpet.

Branden opstod, da håndværkere var i gang med at brænde tagpap fast på den tre etager høje bygning og derved kom til at sætte ild til noget materiale under taget. Indsatsleder ved Århus Brandvæsen fortæller, at branden var stor og svær at slukke.

"Normalt sender vi otte mand ud til en brand, men denne gang var der altså 16 afsted. Og det tog os alligevel lang tid at få ilden under kontrol," siger Uffe Fast.

Der er stadig en brandmand på vagt på taget for at sikre sig, at den ikke blusser op igen, fortæller han.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen