Blokade i Hørning afblæst

Efter syv ugers blokade er der atter fuld gang i opførelsen af 250 rækkehuse i Århus-forstaden Hørning. Årsagen til blokaden er løst, og en halv snes murere og murerarbejdsmænd er tilbage i arbejde.

Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Blokaden har medført, at murerarbejdet ved et af de største boligbyggerier i Århus-området har ligget stille siden 16. maj, hvor murerentreprenøren ETB Totalentreprise gik konkurs. De involverede murere og murerarbejdsmænd har anvendt blokade for at sikre sig deres krav og imod, at andre overtog arbejdet.

Sagen er løst ved at bygherren, Hørningparken Aps ved Niels Albertsen, opretter et byggefirma, som overtager murerarbejdet og ansætter de berørte folk fra det nu konkursramte firma.

- Det ny firma overtager de aftaler, som sjakkene havde med det gamle firma, herunder prisaftalerne. Samtidig betaler selskabet folkene for de syv ugers ventetid, siger faglig sekretær Jakob Larsen fra Århus TLB.

- Hele ideen med blokaden har netop været at få folkene genansat til det pågældende arbejde og sikre deres krav. Det er lykkedes, og derfor er der naturligvis tilfredshed med aftalen.

Det ny byggefirma har allerede tegnet overenskomst med fagforeningen.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen