Jyske virksomheder udvikler på livet løs

Opfindsomheden og virkelysten er stor på virksomhederne i Region Midtjylland. To ud af tre er i gang med at udvikle nye produkter eller serviceydelser.

Artiklens øverste billede
Der er mangel på arbejdskraft på mange større virksomheder i Midt- og Østjylland. Samtidig har virksomhederne travlt med at udvikle nye produkter, viser ny undersøgelse.

Næsten to ud af tre virksomheder i Vest-, Midt- og Østjylland har været i gang med aktiviteter for at udvikle nye produkter eller serviceydelser i løbet af de seneste par år.

Det er især de større virksomheder, der produktudvikler på livet løs. Der er forskel på kommunerne, men som helhed er der ikke særlig stor forskel geografisk set på tværs af regionen.

Det viser nye tal fra landets Region Midtjyllands virksomhedspanel med næsten 500 direktører i små og mellemstore virksomheder.

»Det er glædeligt at konstatere, at der er så mange virksomheder, der arbejder med at udvikle nyt,« siger Bent Hansen (S), rådsformand i Region Midtjylland.

Plads til forbedringer

Han peger på, at behovet for udvikling og fornyelse hele tiden stiger i takt med den stigende globalisering og internationale konkurrence.

»Vi skal have de sidste virksomheder med også,« siger Bent Hansen og peger på, at der stadig er plads til forbedringer, når hver tredje virksomhed oplyser, at de ikke arbejder med udvikling af nyt.

Undersøgelsen viser, at det særligt i transportbranchen og inden for bygge og anlæg, at der er en lav andel af virksomhederne, der arbejder med at udvikle nyt.

Endelig kan nævnes, at hver fjerde virksomhed har været i kontakt med videns- og teknologicentre, og de har haft et godt udbytte af det. To ud af tre oplever, at samarbejdet har hjulpet dem til at udvikle nye produkter eller processer i virksomheden.

Virksomhedspanelet består af 500 direktører for små og mellemstore private virksomheder med mellem 5 og 250 ansatte og panelet er repræsentativt sammensat.

Region Midtjylland stiller hvert kvartal spørgsmål til panelet om regionale erhvervspolitiske problemstillinger. Resultaterne kan ses på hjemmesiden www.ru.rm.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen