Aarhus Lufthavn mistænkes for ulovlig statsstøtte

EU-Kommissionen åbner en efterforskning af, om lufthavnen i Tirstrup har behandlet Ryanair bedre end luftfartsselskabets konkurrenter. Danmark har ikke svaret.

Bruxelles, tirsdag Af Erik Høgh-Sørensen, Ritzaus korrespondent

EU-Kommissionen åbnede tirsdag en officiel efterforskning på basis af mistanker om, at driftsselskabet bag Aarhus Lufthavn via diskriminerende rabatter skulle have tilgodeset lavprisselskabet Ryanair.

- Efter en klage har Europa-Kommissionen i dag besluttet at indlede en formel undersøgelsesprocedure vedrørende påstande om, at driftsselskabet for Aarhus Lufthavn i Danmark, Aarhus Lufthavn A/S, skal have ydet statsstøtte til bestemte luftfartsselskaber via diskriminerende rabatter på lufthavnsafgifterne, siger EU's transportkommissær Jacques Barrot.

Han kræver nu dansk hjælp til at belyse, hvorvidt de offentlige myndigheder i Danmark på den ene eller anden måde har været med til at fastsætte afgifterne i strid med "det markedsøkonomiske investorprincip".

- På dette stadium er det ikke lykkedes kommissionen at indhente tilstrækkelige oplysninger fra de danske myndigheder til enten at konkludere, at de pågældende foranstaltninger ikke udgør statsstøtte, eller at de udgør lovlig støtte, og beslutningen opfordrer derfor Danmark til at fremsende disse oplysninger, siger Barrot i en pressemeddelelse.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen