Ballade i Århus om møde med nazister

Venstres Ungdom (VU) i Århus får hug fra alle sider for at have inviteret nazistpartiet DNSB med til et politisk møde. Venstres borgmesterkandidat og rådmand i Århus, Gert Bjerregaard, opfordrer ungdomspolitikerne til at trække invitationen tilbage.

De unge Venstrefolk i Århus får alligevel ikke opbakning fra moderpartiet til deres møde med nazisterne fra DNSB.

Torsdag forsvarede Michael Gram, Venstres formand i Århus, ellers ungdomspolitikernes ret til at prøve grænser af og debattere med grupper, som man ikke er enige med.

Siden er kritikken af arrangementet haglet ned fra alle sider, og flere har efterlyst, at rådmand og borgmesterkandidat Gert Bjerregaard (V) griber ind og tager afstand fra arrangementet.

Det gør han nu i en pressemeddelelse, hvori han opfordrer VU til at aflyse mødet. Pressemeddelelsen er udformet som et åbent brev til Keld Hvalsø Nedergaard, der ligeledes i et åbent brev fredag bag Venstrerådmanden om at melde klart ud, hvad hans holdning er til nazisterne og mødet.

»Det er efter min mening forkert at give den gruppe (nazisterne, red.) nogen form for opmærksomhed eller give dem en platform for at sprede deres syge bydskaber. De skal nedkæmpes ved at blive ignoreret,« skriver Gert Bjerregaard.

Fastholder møde

VU i Århus skriver på sin hjemmeside, at der har været stor interesse for mødet, og at VU forsvarer ytringsfriheden.

"Kun gennem dialog er der en mulighed for at blive klogere på hinanden og at få be- eller afkræftet forudindtagede holdninger. Det er ikke altid, at man kan omvende folk, men man kan heller ikke tabe noget," skriver lokalformanden, Kristian Leer, i et indlæg.

LÆS OGSÅ: Venstre: OK at mødes med nazister

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen