Videoovervågning måske på vej i Gellerup

Efter et besøg på Christiansborg vurderer århusianske byrådsmedlemmer, at videoovervågning i Gellerup bliver tilladt. Men i så fald kræver det en lovændring, konstaterer de konservatives retsordfører Tom Behnke.

Kameraerne kommer ikke til at snurre i de første par måneder i boligforeningerne i Århus. Men politikerne i Folketingets Retsudvalg er positive over for ideen om videoovervågning, konstaterer bl.a. rådmand Gert Bjerregaard (V) og det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen. De gæstede i går Christiansborg sammen med bl.a. kommende kulturrådmand, byrådsmedlem Jacob Bundsgaard Johansen (S) og direktøren i Brabrand Boligforening, Torben Overgaard.Under alle omstændigheder efterlod den århusianske delegation en positiv Tom Behnke, der er retsordfører for de konservativ.»Jeg er positiv over for ideen. Det er dog helt sikkert, at ønsket kræver en lovændring. Som reglerne er i dag må boligforeningen ikke sætte videokameraer op. Derfor skal vi i første omgang bl.a. se på juraen i denne form for videoovervågning,« siger Tom Behnke, der gerne vil have eksperter til at undersøge, hvordan lovgivningen i fremtiden bør udformes, hvis overvågningen af arealerne i boligforeninger skal være lovlig.For tryghedens skyld

Det er bl.a. en række ildspåsættelser i Gellerup, som har fået århusianske politikere til at ønske, at videoovervågning bliver en mulighed. Byrådspolitikerne vurderer, at videoovervågning kan være med til at øge trygheden for borgerne i de store boligområder.»Boligforeningen har oplyst, at det koster 15 mio. kr. at etablere videoovervågningen alene i Gellerup. Det er vi parate til at medfinansiere, hvis Folketinget giver grønt lys,« siger Gert Bjerregaard.Han peger på, at Brabrand Boligforening og Århus Kommune allerede har en fælles pulje med penge.»Vi har nogle midler at tage fra, og derfor må det ikke være økonomien, der forhindrer videoovervågning i området. Jeg håber også, at politiet vil være med i denne plan,« siger Gert Bjerregaard.Rådmanden mener, at det ikke bliver nødvendigt med en stor lovændring på området, men at politikerne i Folketinget hurtigt bør kunne blive enige om at justere den nuværende lovgivning, som allerede nu giver politiet mulighed for at sætte kameraer op.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen