Vold mod MGP-deltager får konsekvenser

14-årig anbragt uden for hjemmet, og kommunen overvejer flere reaktioner efter overfald på barnestjerne.

Artiklens øverste billede
JP Århus fortalte søndag, at den århusianske deltager i MGP Sandra Monique blev sygemeldt fra skolen, efter at hun den 8. juni blev lokket i baghold og overfaldet uden for sin fritidsklub i Hasle. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Det har fået konsekvenser for ét af de børn, der var med til overfaldet på 12-årige Sandra Monique. En af de 14-årige, der er sigtet for overfaldet på den 12-årige barnestjerne Sandra Monique, blev mandag anbragt uden for hjemmet.

Beslutningen er truffet på baggrund af flere episoder, herunder overfaldet på den 12-årige pige, oplyser socialcenterchef Bent Nielsen, Socialcenter Centrum.

»Vi har kigget på den samlede sag og på den baggrund valgt at anbringe den pågældende person,« siger han.

Sygemeldt fra skolen

JP Århus fortalte søndag, at den århusianske deltager i Danmarks Radios sangkonkurrence, MGP, blev sygemeldt fra skolen, efter at hun den 8. juni blev lokket i baghold og overfaldet uden for sin fritidsklub i Hasle.

To 14-årige, en pige og en dreng, er blevet afhørt og sigtet. Pigen slog, sparkede og tog kvælertag på Sandra Monique, mens drengen filmede overfaldet og distribuerede det via mobiltelefon.

Vicepolitikommissær Jens Peter Stehr-Nielsen, leder af forebyggelsessektionen ved Østjyllands Politi, oplyser, at politiet efterforsker sagen.

Flere sigtelser i vente

»Der kommer nok flere sigtelser. Vi forsøger at identificere flere af de piger, der var med,« siger han.

Sandra Moniques mor, Donna Monique, efterlyste i JP Århus mandag muligheden for at straffe børn under den kriminelle lavalder. Den 14-årige pige fyldte 15 år få dage efter overfaldet, og kan derfor ikke straffes.

Socialcenterchef Bent Nielsen ønsker ikke at oplyse, om det er drengen eller pigen, der er blevet anbragt uden for hjemmet. Men kommunen overvejer i øjeblikket, hvad der skal ske i forhold til den anden.

»Sagen er udtryk for et menneskesyn, som vi ikke kan acceptere,« mener han.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen