Den lokale liste: Hvad er formålet med at lave ”høringer”, når man ikke lytter og respekterer de saglige indvendinger, vi kommer med?

Vi er som lokalsamfund meget lidt imponerede af Aarhus Kommunens lydhørhed og vilje til at løse vores infrastrukturproblemer.

Som fællesråd i ”oplandet” (hvor der bor ca. 25 pct. af Aarhus Kommunes indbyggere) har vi ganske mange ønsker – store og små.

Det altoverskyggende ønske i vores område er etablering af et lyskryds ved ud-/indkørslen Sabrovej-Viborgvej.

Viborgvej (også kendt som rute 26) er på stedet en to-sporet landevej, hvor den mod øst svinger mod syd og mod vest kommer over en bakkekam – alt i alt et særdeles ubehageligt sted at skulle ud og ind, når man også ved, at det er den strækning, hvor Østjyllands Politi tager flest vanvidsbilister.

Og hvorfor er det nu blevet så vigtigt?

Over de seneste 25 år er der lavet adskillige lokalplaner fra Aarhus Kommunes side, som gør, at der i dag er mere end 800 husstande, som har krydset som sin primære ind- og udkørsel.

Viborgvej er samtidigt den primære adgangsvej til og fra Aarhus for det nordvestlige område. På toppen af dette er der udbygningsplaner for 400 flere husstand i området.

Det er desværre et eksempel på, at man i Aarhus Kommune ikke lytter til de høringssvar, der indsendes, men blot fortsætter hen over hovedet på borgerne. I samtlige de høringssvar, vi troligt har indsendt ved hver enkelt lokalplan, har der været gjort opmærksom på problemstillingen – alligevel har man fortsat udbygningen.

Jeg kan faktisk ikke undgå at blive lidt harm, mens jeg skriver dette. Hvad er formålet med at lave ”høringer”, når man ikke lytter og respekterer de saglige indvendinger, men blot fortsætter, som der intet problem er?

Næste udfordring er så: Hvem skal betale? Viborgvej er en statsvej, mens Sabrovej er en kommunevej.

Da lyskrydset skal stå på en statsvej, er det formelt set staten, der skal betale, men problemet er affødt af Aarhus Kommunes udbygningsplaner – uden at man har sikret, at det også bliver løst – uanset hvilken kasse der betaler.

Det er jo trods alt os som borgere, som betaler via skatter og afgifter, og vi kan vist alle godt blive enige om, at vi er ret ligeglade med, hvilken kasse der betaler – bare det bliver lavet.

Som et ekstra pikanteri i forhold til kasserne ligger der også en plan om, at Viborgvej skal flyttes; et projekt som forventes at være gennemført i 2036 – altså om 14 år!

Og forsvinder problemet så, når Viborgvej flyttes? Nej, det gør det ikke med de forslag, vi har set for etablering af til- og frakørsler fra den nye vej. Der genereres blot endnu mere lokal trafik.

For god ordens skyld skal det understreges, at vi er rigtigt glade for udstykningerne, som har været årsag til, at vi i dag bl.a. har to dagligvareforretninger og en velfungerende skole, hvilket er helt afgørende for at have et fungerende lokalsamfund.

Modsat er vi diplomatisk sagt meget lidt imponeret af Aarhus Kommunens lydhørhed og vilje til at løse infrastrukturproblemerne, der følger af beslutningerne.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.