Erhvervsakademi Aarhus tilbyder studieplads til mere end 2.000 unge. En af dem er Signe Ilskov Pedersen

Nu kan et par tusinde unge ånde lettet op. Natten til torsdag modtog de tilbud om studieplads på Erhvervsakademi Aarhus. En besked, der vakte glæde hos 21-årige Signe Ilskov Pedersen, som havde søgt ind på sin drømmeuddannelse.

Artiklens øverste billede
Erhvervsakademi Aarhus er den tredjemest søgte uddannelsesinstitution i det østjyske målt på antallet af ansøgere næstefter Aarhus Universitet og VIA University College. Foto: Pressefoto, Erhvervsakademi Aarhus

»Tillykke, du er optaget.«

Sådan lød beskeden i brevet, der natten til torsdag landede i indbakken hos 1693 unge. Foruden dem, der er optaget via Den Koordinerede Tilmelding til akademiets korte videregående uddannelser, er 501 ansøgere tidligere på måneden blevet tilbudt en studieplads på en af professionsbachelorer-uddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus. Det bringer det samlede optag op på 2194.

»Superglad og lettet«

Signe Ilskov Pedersen er en af de 501, der er blevet tilbudt en plads på en professionsbachelor på Erhvervsakademi Aarhus. Kort før optagelsesfristen søgte hun ind på finansbacheloren med håbet om at komme et skridt tættere på drømmen: at blive ejendomsmægler.

»Det var den uddannelse, jeg allerhelst ville ind på, så jeg er superglad og lettet. Jeg har længe drømt om at blive ejendomsmægler, fordi det er et alsidigt job, hvor man ikke kun skal sidde indenfor foran en skærm,« siger hun.

Lige nu arbejder hun på et hotel i Vejle, men glæder sig til at skifte sabbatår ud med studieliv.

»Stort set alle fra min gymnasietid i Vejle er flyttet til Aarhus for at læse, så det glæder jeg mig også til,« siger Signe Ilskov Pedersen.

Signe Illskov Pedersen er klar til finansbacheloren og en fremtid som ejendomsmægler. Privatfoto

Færre studiepladser i år

Frem til 2022 har Erhvervsakademi Aarhus hvert år haft et stigende antal ansøgere og øget optaget år efter år. Men på grund af kravet om nedlukning af studiepladser optager Erhvervsakademi Aarhus for første gang siden etableringen af akademiet færre studerende end forrige år. Men på trods af 375 færre pladser i 2022 er der stadig ledige studiepladser på akademiet. Det gælder uddannelser som miljøteknolog og professionsbachelor i økonomi og it.

De mest populære uddannelser

Erhvervsakademi Aarhus oplever, at særligt uddannelser inden for it, finans og økonomi er populære blandt de unge. Akademiets finans- og økonomiuddannelser har igen i år haft langt flere ansøgere, end der er plads til. Det samme gør sig gældende for uddannelserne til it-arkitekt, it-teknolog og datamatiker, der også er eftertragtede.

»Det lover godt for fremtidens arbejdsmarked, at de unge søger mod fag med god beskæftigelse. Efterspørgslen fra erhvervslivet på it- og tekniske kompetencer er stigende. Derfor er det glædeligt, at vi kan tilbyde så mange kvalificerede ansøgere en studieplads,« siger rektor Anne Storm Rasmussen.

I år har uddannelsen til it-teknolog fået 15 pct. flere førsteprioritetsansøgere end sidste år

Fra Køge til Aarhus

Den praktiske del af uddannelsen inden for it-arkitektur tiltrak 19-årige Nicoline Broløs, som drømmer om at arbejde med it-sikkerhed.

»Jeg synes, at it er vildt interessant, og har længe vidst, at jeg ville uddanne mig på et erhvervsakademi fremfor på universitetet. Det vil jeg på grund af den mere praksisnære undervisningsform og den længere praktikperiode,« siger Nicoline Broløs.

»Jeg vil gerne lidt længere væk hjemmefra og glæder mig rigtig meget til at bo og læse i Aarhus,« lyder det fra Nicoline Broløs. Privatfoto

Forkærligheden for den praktiske del af uddannelsen har fået den 19-årige kvinde fra Herfølge til at hive teltpløkkerne op og rykke til Aarhus. Men det passer hende fint, at der et stykke hjem til det sjællandske.

»Jeg vil gerne lidt længere væk hjemmefra, så jeg glæder mig rigtig meget til at bo og læse i Aarhus,« lyder det fra Nicoline Broløs.

Når tvivlen banker på

Ligesom så mange andre unge har Sofie Vegener været i syv sind om sit studievalg. Men efter et åbent hus-arrangement på Erhvervsakademi Aarhus besluttede Sofie Vegener at søge ind på professionsbacheloruddannelsen i økonomi og it.

»Jeg har altid været superinteresseret i it og teknologi. Det er et fremtidssikret fag,« siger Sofie Vegener, der har arbejdet i Elgiganten, siden hun blev student i sommeren 2021.

Foruden Sofie Vegener har 138 søgt om optagelse på uddannelsen i økonomi og it på Erhvervsakademi Aarhus. Privatfoto

Hvis ikke 20-årige Sofie Vegener var blevet tilbudt en plads, havde hun en plan i baghånden.

»Hvis ikke jeg var kommet ind, havde jeg arbejdet et år mere og søgt ind igen til næste år,« siger Sofie Vegener.

Men verden ville det anderledes. Sofie Vegener var så heldig at få en af de 72 pladser, der udbydes på professionsbacheloruddannelsen i økonomi og it. Uddannelsen giver mulighed for at beskæftige sig med digitalisering og digital forretningsudvikling.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.