Parkeringspladser fjernes til fordel for træer og blomster

Der bliver ikke plads til så mange biler, men til gengæld plads til flere træer og blomsterkummer på centrale pladser i Aarhus

Artiklens øverste billede
På Vor Frue Kirkeplads er der allerede opsat plantekummer med krydderurter og sommerblomster, flere runde bænke og et bordtennisbord. Pressefoto

Hen over sommeren og frem til 1. oktober omdannes Vesterbro Torv, Fredens Torv og Vor Frue Kirkeplads til nye byrum, hvor der gives plads til bænke, træer og blomsterkummer i stedet for gadeparkering. Det oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse

Initiativerne er en forsmag på det, rådmanden for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo, håber at kunne skabe mere af sammen med aarhusianerne, lyder det.

»Det er vigtigt, at vi skaber mere af det Aarhus, vi holder af. Både Vesterbro Torv og Fredens Torv har et stort, uforløst byrumspotentiale, og det er det, vi nu forsøger at få frem ved at omdanne gadeparkering til fordel for initiativer, der kan skabe liv, oplevelser og smil på læben,« siger rådmanden i meddelelsen.

Han peger på, at der i takt med at indbyggertallet i byen stiger bliver et øget behov for rekreative byrum og mere bynatur. I første omgang er det et forsøg, men hvis det bliver en succes, kan der blive tale om permanente løsninger, siger Steen Stavnsbo.

Når tæt på alle parkeringspladser på de to torve bliver nedlagt – dog ikke handicapparkeringspladserne – bliver der plads til træer, bænke, mere udeservering og hygge, lyder det fra rådmanden.

Logistikken og praktikken for forvandlingen af de to pladser er endnu ikke helt på plads, men Teknik og Miljø er i dialog med lokale erhvervsdrivende og restaurationer om forskellige aktiviteter på pladserne hen over sommeren.

Derudover er der rum for gode ideer, forklarer Steen Stavnsbo

»Forvaltningen kommer med nogle gode oplæg til, hvad der kan ske på pladserne, men meget afhænger af, hvad aarhusianerne drømmer om, og hvad der er realistisk at etablere og drive sammen med lokale kræfter,« siger Steen Stavnsbo.

Teknik og Miljø arbejder på en plan for borgerinddragelse, der vil komme til at foregå direkte på pladserne.

Vor Frue Kirkeplads – der i modsætning til de to andre pladser allerede inviterer til ophold og leg i form af bænke og en petanquebane – får også nyt udtryk over sommeren. Her er allerede opsat plantekummer med krydderurter og sommerblomster, flere runde bænke og et bordtennisbord.

Initiativerne er blevet til i samarbejde mellem Teknik og Miljø, Vor Frue Kirke og Vestergadeforeningen.

Formand for Vestergadeforeningen, John Hermansen, glæder sig på områdets vegne.

»Vi har gennem mange år haft og har stadig en god dialog med kommunen om udviklingen af Vestergade. En del af dialogen har handlet om den grønne kile ind i Aarhus, hvor Vor Frue Kirkeplads spiller en central rolle. Initiativet med at skabe en mindre bypark er godt, og at pladsen bliver et møde- og aktivitetssted, passer også godt ind i den vision, vi har for Vestergade. Det er dejligt, når vi kan udvikle gennem samskabelse,« siger John Hermansen i pressemeddelelsen.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.