Salling Fondene sikrer nyt Kultur- og Idrætscenter i Beder/Malling

Drømmen om et stort Kultur- og Idrætscenter i Beder og Malling kan nu blive til virkelighed efter en donation på 5 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Et kig ind i det kommende Kultur- og Idrætscenter i Beder/Malling Ill.: Jeppe Kortegård

I går kunne vi fortælle, at en stor udvidelse af Solbjerg Idrætscenter er rykket et stort skridt nærmere, efter Salling Fondene mandag gav tilsagn om en donation på 5 mio. kr. til projektet.

I dag kan vi så fortælle, at drømmen om et stort Kultur- og Idrætscenter i Beder og Malling nu kan blive til virkelighed efter en donation fra Salling Fondene på 5 mio. kr.

Så der er noget at glæde sig til i Beder og Malling, for inden for få år kommer der endnu mere idræt, bibliotek og kulturliv til glæde for alle borgerne. Beder Malling Idrætsforening (BMI) har netop fået en donation fra Salling Fondene på 5 mio. kr. Det betyder, at de kan gå i gang med at udvide det nuværende idrætscenter til et kultur- og idrætscenter.

»Donationen er et kæmpe klap på skuldrene til alle de frivillige i lokalområdet, der igennem mange år har kæmpet for at løfte idrætscentret til kulturcenter. Det er svært at beskrive den glæde og lettelse, vi oplevede, da vi modtog beskeden,« skriver Jørn Riis fra Beder Malling Idrætsforening i en pressemeddelelse.

Engagerede frivillige

Det nye kulturcenter skal rumme bibliotek, en ny multisal med plads mange nye aktiviteter i Egelund samt en udvidelse og opgradering af BMI Fitness.

»Det er et flot og visionært projekt, hvor udbygning af idrætscentret til et kulturelt samlingssted med multisal kan inspirere til nye fællesskaber og nye tiltag i lokalområdet omkring Beder og Malling. Hos Salling Fondene glæder vi os over at støtte op om et projekt, der kommer mange borgere tilgode,« hedder det fra Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, i samme meddelelse.

Kultur og Borgerservice har også støttet det nye center og givet 4 mio. kr. til udvidelsen.

De seneste år har engagerede frivillige nærmest månedligt igangsat nye aktiviteter i og omkring BMI og Egelund, og det har resulteret i, at lokale borgere, som ikke hidtil har deltaget i aktiviteter i Egelund, er blevet en del af det lokale fællesskab. Visionen om at bruge den lokale idrætsforening til at skabe endnu flere idrætsaktiviteter, men også kulturelle aktiviteter for både børn, unge, voksne og ældre, er lykkedes. Derfor har Egelund de seneste år dannet ramme for alt fra foredrag og politiske debatter til balletundervisning, ældre-idræt i dagtimerne, gå-hold, crossfit, barselscafé og Borger Bazar i samarbejde med Beder-Malling Bibliotek og lokale virksomheder og samarbejdspartnere.

Multisal og café

Det gennemarbejdede projekt for det nye Kultur- og Idrætscenter er udarbejdet af en arbejdsgruppe af frivillige, som gennem en årrække har haft visioner og lagt planer for en udvidelse af idrætscenteret for at imødekomme behovet for mere plads og egnede lokaler til de mange aktiviteter.

For 10 år siden blev det første skridt mod centeret taget, da kommunen besluttede at gøre det lokale bibliotek til en del af centeret. Og med donationen fra Salling er det nu muligt at realisere planerne om at udbygge idrætscenteret til et stort Idræts- og Kulturcenter med blandt andet en multisal, et udvidet fitnessområde og en ombygget café, der vil være i symbiose med biblioteket via et fælles torv og vil danne ramme om endnu flere fællesskaber.

Planen er, at det første spadestik til det nye Idræts- og kulturcenter bliver taget i 2023, og at centeret kan blive indviet i 2024..

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.