Frivillige i Aarhus har skaffet computere til 100 flygtningebørn fra Ukraine

Søndag får 100 børn fra Ukraine en ny bærbar computer. Foreningen Aarhus Ø for Ukraine står bag initiativet, og en lokal it-virksomhed har doneret pc'erne.

Artiklens øverste billede
Pc’erne er gjort klar af syv medarbejdere i Bankdata, som har brugt deres fritid på at montere de nye harddiske og installere Windows. Her er det Jesper Vangsgaard Sørensen. Foto: Bankdata

100 flygtningebørn fra Ukraine får på søndag doneret en bærbar pc, så de kan få større udbytte af deres danske skolegang. Børnene bor i Aarhus, og initiativet kommer fra den lille forening Aarhus Ø for Ukraine, som også står for udleveringen, der foregår i Generationernes Hus på Aarhus Ø.

»Der gik under 24 timer, så var der kommet henvendelser nok til at få alle pc’er afsat. Vi har givet hver enkelt en kode, som de skal medbringe for at få udleveret en pc,« siger Tina Svendsen, som er medlem af foreningen, i en pressemeddelelse.

Mange glade mails

Foreningen indsamler tøj, legetøj, køkkenredskaber, sengetøj og andre effekter, som familier på flugt har brug for. De kom også til at tænke på pc’er til skolesøgende børn, og foreningen kontaktede derfor it-virksomheden Bankdata, som blandt andre steder også har kontor i Aarhus.

Hvis jeg kan være med til at gøre nogle børn glade ved at gøre en lille indsats her, så vil jeg gerne bruge lidt af min fritid på det.

Jesper Vangsgaard Sørensen, product owner i Bankdata

»Vi er fuldstændig overvældede og taknemmelige, og jeg kan godt love, at det er der mange børn, unge og familier, der også er. Vi har fået mange rørende mails,« lyder det fra Tina Svendsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Det er så vildt, at projektet om at skaffe et par computere endte med 100 stk. At se Bankdata og deres medarbejdere gå all in i projektet sammen med os har været en fantastisk proces.«

Frivillige har repareret computere

Bankdata fandt frem til 100 bærbare computere, som ikke længere kunne bruges til it-udvikling, men som dog stadig er velegnede til skolebrug. Hertil bevilgede Bankdata yderligere midler til nye harddiske og Windows-licenser. Pc’erne er gjort klar af syv medarbejdere i Bankdata, som har brugt deres fritid på at montere de nye harddiske og installere Windows.

Samtlige bærbare computere har fået nye harddiske og Windows-licenser. Foto: Bankdata

»Det er en mulighed for at gøre en god gerning for nogen, der har det meget sværere end os. Hvis jeg kan være med til at gøre nogle børn glade ved at gøre en lille indsats her, så vil jeg gerne bruge lidt af min fritid på det,« udtaler Jesper Vangsgaard Sørensen, product owner i Bankdata.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.