Aarhus Pride er tilbage efter to års coronapause – her kan du deltage i festen
Lørdag står i mangfoldighedens tegn, når Aarhus Pride vender tilbage til byen. Her får du overblikket over ruten og højdepunkter for årets fest, der adskiller sig fra andre års prides.
Regnbuefarver lyser op i gaderne, når Aarhus Pride løber af stablen lørdag. Arrangementet har været på standby under corona, men er nu tilbage med flere højdepunkter på programmet.
»Vi er enormt stolte af, at det er lykkedes at stable det hele på benene. Det har kostet meget arbejde og kostet meget i kroner og øre,« lyder det fra talsperson, Mona Linaa.
Og årets pride er da også en helt særlig begivenhed.
»Sidste år havde vi 10-års jubilæum, men måtte aflyse på grund af corona. Derfor er det ekstra stort, at vi kan afvikle det i år,« siger Mona Linaa.
Den nye plads på Pier 3
Prideparaden samles lørdag formiddag på Bispetorv kl. 10.45, og kl. 11.30 vil der være afgang fra centrum.
Hidtil har arrangementet haft sidste stop i Musikhusparken, men grundet et byggeprojekt er afslutningen på årets pride rykket til Pier 3 på havnen. Her vil der være mulighed for at opleve en række kunstnere, der bidrager med livemusik til festen.
Den nye plads på Pier 3 har kostet ekstra på budgettet bl.a. på grund af etablering af nye strøm- og toiletforhold, oplyser talsperson, Mona Linaa. Og ligesom flere andre arrangementer, som bl.a. festivalen Northside, har Aarhus Pride været ramt af mangel på frivillige:
»Der har været mindre tilslutning i år, men det kendetegner hele eventverden i øjeblikket. Heldigvis har vi fået hjælp fra Undercover Music, Salling Fonden og Kirsten Gunnar Fond. Det har været afgørende for afviklingen af årets pride,« siger Mona Linaa.
En folkefest
Aarhus Pride er folkefest for alle, der synes, at verden skal være et sted med plads til forskellighed. Sådan lyder det fra talsperson, Mona Linaa.
»Man skal komme til priden, hvis man har mod på at møde en masse dejlige og glade mennesker, der ønsker at have en god dag, hvor der er plads til alle. Der er ikke noget farligt i det – det er ikke udelukkende for homoseksuelle, transsekseulle elle heteroseksuelle. Det er for alle,« siger Mona Linaa, der sammen med en række andre sidder i en frivillig arbejdsgruppe, som har stået i spidsen for at arrangere og koordinere priden.
Traditionen strækker sig på verdens plan helt tilbage til 1969, men først i 2011 fik Aarhus sin egen pride. Foruden Aarhus afholdes der pride i 10 andre danske byer.