Direktør fyret, og en undersøgelse af socialområdet iværksat

Længere tids kritik af socialområdet i Norddjurs får nu konsekvenser. Velfærdsdirektøren bliver fyret, samtidig med at der sættes gang i en uvildig undersøgelse af socialområdet.

Artiklens øverste billede
Der er et politisk ønske om en anden profil på posten som velfærdsdirektør, lyder det fra borgmester i Norddjurs Kasper Bjerregaard (V). Foto: Anita Graversen

De seneste års problemer på socialområdet i Norddjurs får nu konsekvenser. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Norddjurs Kommune udsendte onsdag.

Velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen indstilles til fyring lyder det fra økonomiudvalget, og der skal samtidig igangsættes en uvildig undersøgelse af socialområdet.

»Med fokus på borgere og pårørendes oplevelse af mødet med Norddjurs Kommune samt arbejdsmiljøet for medarbejdere og ledere på socialområdet,« skriver kommunen i pressemeddelelsen.

At fyringen og undersøgelsen kommer nu, skyldes at det politiske klima i kommunen ikke var klar tidligere, fortæller borgmester Kasper Bjerregaard (V) med sigte på, at der ved nytår tiltrådte en ny kommunalbestyrelse.

»Det politiske miljø har ikke været modent på et tidligere tidspunkt,« siger borgmesteren til TV2 Østjylland og fortsætter:

»Der er et politisk ønske om en udviklingsproces nu, og der er et politisk ønske om en anden profil på posten som velfærdsdirektør,« siger borgmesteren, der understreger, at undersøgelsen får et bredt sigte.

»Det er en undersøgelse af socialområdet, hvor vi er i dag, så det er altså ikke en undersøgelse af enkeltsager,« lyder det fra Kasper Bjerregaard.

Kenneth Koed Nielsen har været direktør i Norddjurs Kommune lige siden kommunesammenlægningen. Først som socialdirektør og som velfærdsdirektør siden 2010.

Kenneth Koed Nielsen ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere sin fyring.

Kritikken har blandt andet lydt på, at særligt loyale medarbejdere er blevet udvalgt til at deltage i tilsynsbesøg, og at der er blevet pyntet på normering og handleplaner på bostederne.

Derfor iværksatte kommunen i august sidste år en undersøgelse af sig selv. Den viste, at der ikke var noget at komme efter, og at socialtilsynets rapporter gav et retvisende billede.

Lektor ved Juridisk Institut ved Aarhus Universitet med speciale i socialret Eva Naur Jensen vurderede dengang over for TV2 Østjylland, at man reelt ikke kunne bruge den rapport til noget som helst. Blandt andet fordi den kun byggede på interviews og ikke efterfølgende research og faktatjek.

Den uvildige undersøgelse af socialområdet skal gennemføres af konsulentfirmaet Komponent, skriver Norddjurs Kommune.

Den endelige formelle beslutning om fyring og undersøgelse skal træffes på kommunalbestyrelsens møde den 24. maj.

Kilde: TV2 Østjylland

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.