Ung mand sigtet for blufærdighedskrænkelse ved Mollerup Skov

Tirsdag blev en ung mand sigtet for blufærdighedskrænkelse af en 43-årig kvinde. Nu undersøger politiet, om manden også har været indblandet i tidligere sager om blufærdighedskrænkelser af kvinder i området.

Artiklens øverste billede
Tirsdag blev en 26-årig mand sigtet for blufærdighedskrænkelse ved Mollerup Skov.

Tirsdag blev en 26-årig mand sigtet for blufærdighedskrænkelse af en 43-årig kvinde i Mollerup ved nær Risskov.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Den 43-årige kvinde var tirsdag formiddag ude at løbe i området, da hun lige syd for Skejby Nordlandsvej løb ned ad en lille grussti, hvor hun bemærkede en ung mand, der ved synet af kvinden vendte siden til, stak sin hånd ned i skridtet og øjensynligt begyndte at beføle sin penis.

Kvinden vendte om og løb væk fra manden, som ifølge forklaringen fulgte efter i hendes retning. Han stoppede dog op ved en parkeret bil, som kvinden tidligere havde bemærket holdt på en parkeringsplads lidt derfra

Da manden satte sig ind i bilen og kørte fra stedet i retning mod Ikea, sørgede kvinden for at notere bilens registreringsnummer. Da kvinden ligeledes kunne give et godt signalement af manden, fandt politiet frem til ejeren af bilen – en 26-årig mand, der senere på dagen blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Sigtelsen sker efter, Østjyllands Politi den seneste tid har modtaget en del anmeldelser om blufærdighedskrænkelser i området omkring Mollerup Skov. Politiet skal nu undersøge disse forhold nærmere med henblik på at afklare, om den 26-årige mand også kan relateres til nogle af de øvrige hændelser.

JP Aarhus kunne for nyligt berette, at Østjyllands Politi modtog 139 anmeldelser i 2021 om såkaldt blufærdighedskrænkelse ved blotteri i Region Midtjylland – det højeste antal i 10 år. Til sammenligning var antallet af anmeldelser i 2020 113, og i 2019 var tallet 102.

De anmeldte blufærdighedskrænkelser er foregået i alt fra busser til skove og på internettet, og selv om omgivelserne for krænkelsen er forskellige, er der ofte nogle fællesstræk blandt personer, som vælge at blotte sig for andre, lyder det fra Dorte Olesen, psykolog på Retspsykiatrisk Klinik på Aarhus Universitetshospital, hvor man bl.a. behandler personer, som har blottet sig over for andre.

»Det vil typisk være sådan, at vores patienter har mere end én seksuel afvigelse eller f.eks. hyperseksualitet, som jo ikke er kriminelt, men kan være forstyrrende nok i sig selv, sammen med en trang til at blotte sig eller belure andre,« siger Dorte Olesen og fortsætter:

»Den kliniske diagnose er ekshibitionisme, men det at vise sig frem kan antage mange former og både handle om det fysiske, over for nogle på en strand, i en skov eller i bussen, men også på nettet, hvilket vi i stigende grad ser,« siger Dorte Olesen og forklarer, at det for nogle med internettet er blevet lettere at udleve den afvigende, ekshibitionistiske adfærd.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.