Aarhus får nyt fælleshus til ukrainske flygtninge

Aarhus får nyt fælleshus for flygtninge i Carl Blochs Gade. Aarhus har modtaget i omegnen af 900 ukrainske flygtninge. Derfor har rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde (V), besluttet at stille et hus til rådighed for civilsamfundet og de frivillige organisationer og sætte alle sejl til for at flygtningene får et sted, hvor de kan mødes med andre i samme situation.

Knap 900 ukrainere er flygtet til Aarhus fra krigen og ødelæggelserne i Ukraine. Sundhed og Omsorg står nu klar med et fælleshus til de ukrainske flygtninge – i samarbejde med Frivilligcenter Aarhus og det frivillige sociale foreningsliv. Det nye fælleshus ligger i Carl Blochs Gade, og det skal danne ramme for fællesskaber, forebyggelse af ensomhed og brobygning til foreningslivets tilbud.

»Det er vigtigt, at vi tilbyder de ukrainere, der er flygtet fra krig og ødelæggelse, et sted, hvor de kan mødes. Om det så er til uformelt samvær, fællesspisninger, aktiviteter eller arrangementer. Derfor har vi samlet alle frivillige kræfter i byen, så vi nu kan åbne et fælleshus til flygtningene,« siger Venstre-rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde, i en pressemeddelelse.

I fælleshuset kan ukrainske flygtninge mødes til alt fra fællesspisninger, arrangementer og aktiviteter sammen med andre ukrainere og foreninger og frivillige. Huset vil derfor være et mødested med tilbud om et fællesskab og et sted, hvor ukrainerne kan få foreningshjælp og rådgivning – samtidig med at de også selv kan igangsætte og drive forskellige aktiviteter i huset.

»Vi kan mærke, at der blandt de ukrainske flygtninge er et stort behov for et fælles mødested. Her kan de mødes med andre i samme situation, men også være fælles om madlavning eller kreative udfoldelser. Samtidig stifter ukrainerne bekendtskab med de mange muligheder for støtte og fællesskab, som findes i det aarhusianske foreningsliv,« siger Christian Budde.

Huset kommer til at have eget køkken og en café, der drives af frivillige, samt aktivitetslokaler, hvor man kan lave kulturelle aktiviteter, koncerter eller informationsmøder, samt aktivitetsrum, hvor der for eksempel kan indrettes børnehjørne, rådgivningslokale, kreative værksteder med videre. Huset skal indrettes, så det kan give ukrainerne en følelse af en god og tryg atmosfære, der lægger op til fællesskaber.

Hos Røde Kors i Aarhus er bestyrelsesformand Knud Aarup glad for, at de ukrainske flygtninge nu får et sted, hvor de kan mødes:

»Når man som de ukrainske flygtninge bliver tvunget til at forlade sit liv og sin hverdag, er det alfa og omega, at man bliver taget imod med åbne arme. Derfor er det ekstremt vigtigt, at frivillige kræfter står klar – og jeg er glad for, at man har fundet et sted, hvor ukrainerne kan mødes og være,« siger han.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.