Østjylland stærkt repræsenteret ved danmarksmesterskabet for kokke og tjenere

I weekenden afgøres det, hvem der bliver årets kok og årets tjener.

Artiklens øverste billede
Bocuse d’Or-vinderen Kenneth Toft-Hansen er med i dommerpanelet i kokkekonkurrencen. Arkivfoto: Anita Graversen

Østjylland er stærkt repræsenteret, når gastronomiens og tjenerfagets næste superstjerner skal findes ved det officielle danmarksmesterskab for kokke og tjenere i Herning søndag.

Fire af fem i tjenerfinalen arbejder på østjyske restauranter. Det er Dennis Blok og Bjarke Blaabjerg, begge fra Molskroen, Ebeltoft, Mathias Breinholt, Restaurant Moment, Rønde, og Kim Thygesen, Den Gamle Stald, Auning.

I konkurrencen om at blive årets kok deltager Bjarke Jeppesen fra Restaurant Domestic i Aarhus.

Kokkene skal i køkkenet i 6 timer og 25 minutter, og opgaven er at lave en forret, hovedret og dessert til 12 personer ud fra en råvarekurv, som de først kender indholdet af dagen forinden.

Hver tjenerfinalist skal servere maden fra to af køkkenerne og udvise deres håndværk i en række af fagets discipliner.

Konkurrencer som Årets Kok og Årets Tjener er med til at dyrke de allermest lysende talenter, branchen har at byde på.

Jannick Nytoft, adm. direktør, Horesta

I tjenerkonkurrencen består dommerpanelet af Jacob Kocemba, Ann Mari Wang-Johannessen, Anita Kajhøj Ibsen, Peter Fagerland og Heine Egelund.

Kokkene bedømmes af Jeppe Foldager, Tommy Raanti, Anita Klemensen, Thorsten Schmidt, Per Hallundbæk, Daniel Kruse, Mikkel Laursen og Bocuse d’Or-vinderen Kenneth Toft-Hansen.

Brancheorganisationen Horestas adm. direktør, Jannick Nytoft, glæder sig i en pressemeddelelse over den store tilslutning til konkurrencerne og det høje niveau, som deltagerne udviste i semifinalen:

»Danmark hører jo hjemme i den absolutte superliga, når det kommer til service og gastronomi. Det er ikke en position, som vi må tage for givet, og konkurrencer som Årets Kok og Årets Tjener er med til at dyrke de allermest lysende talenter, branchen har at byde på,« siger Jannick Nytoft og fortsætter:

Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne er arrangeret af Horesta og 3F. Finalen finder sted den 27. marts under fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Vinderne af konkurrencerne får hver 40.000 kr.

pauli

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.