Børns Vilkår tilbyder et nyt rådgivningstilbud til unge

Tirsdag lancerede Børnetelefonen det nye tilbud Hørt, der henvender sig til unge mellem 15 og 24 år, som oplever mistrivsel og udfordringer i ungdomslivet.

Artiklens øverste billede
Børns Vilkårs nye tilbud Hørt har til huse i Frederiksgade og har tre fastansatte og lidt over 100 frivillige tilknyttet. Arkivfoto: Christian Lykking

Rådgivningstilbuddet Hørt, med base i Aarhus, er et nyt rådgivningstilbud til unge i alderen 15-24 år, der oplever udfordringer og har brug for at blive hørt, forstået og accepteret, lyder det fra Børns Vilkår i en pressemeddelelse.

Hørt tilbyder døgnåben chatrådgivning, en gruppechat med andre unge og en Instagram-profil, hvor man kan finde fortællinger fra unge, der selv har oplevet udfordringer på egen krop.

Hørt er tænkt som de unges sted, hvor ingen spørgsmål er forbudte, for store eller for små.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Tilbuddet Hørt udspringer af Børnetelefonen, der i 2021 modtog 55.300 opkald fra børn og unge. Næsten halvdelen af de samtaler, som de frivillige hos Børnetelefonen havde i 2021, var med unge over 15 år, og netop derfor målrettes Hørt de unge over 15 år.

Selvmordstanker

Mere end hver fjerde samtale handlede om psykisk mistrivsel, selvskadende adfærd, ensomhed, og særligt selvmordstanker var det, der fyldte i 8,9 pct. af alle samtaler.

»Når først en ung skærer i sig selv eller overvejer at tage sit eget liv, så er der en forebyggelse, der er slået fejl. Det er et alvorligt samfundsproblem – især når vi har nogle unge, som ikke ser det som en mulighed at række ud efter hjælp. Det er ikke noget, Børns Vilkår kan løse alene, men vi vil begynde med Hørt, så alle unge har et sted, hvor de kan finde støtte til det, de synes er svært,« udtaler direktøren i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, i pressemeddelelsen.

Unge mellem 15 og 24 år har andre udfordringer end yngre børn, fordi de står over for store valg og nye retninger i livet, som kan føles tunge at stå alene med. De flyver fra reden, skal vælge uddannelse og finde grænser og deres identitet i fællesskaber med andre unge, lyder det.

Store valg alene

Det er også i ungdommen, at mange bliver introduceret til alkohol, sex og måske stoffer og kriminalitet. Samtidig er det et tidspunkt i livet, hvor man skal træffe mange valg og har brug for at blive klogere på rettigheder og handlemuligheder.

»Vi har talt med mange unge – både på Børnetelefonen og i udviklingen af Hørt – som fortæller, at det i dag kan opleves som et stort pres at skulle træffe store valg alene. Mange unge frygter konsekvenserne for at træde eller vælge forkert. Samtidig er der konkrete udfordringer med at mærke og stå fast på egne grænser og identitet. Hørt er tænkt som de unges sted, hvor ingen spørgsmål er forbudte, for store eller for små,« udtaler Rasmus Kjeldahl i pressemeddelelsen.

Tilbuddet Hørt er anonymt og kan benyttes af alle unge mellem 15 og 24 år døgnet rundt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.