Byens nye stjerner åbner Music City-året

Det er fedt at give nyt liv til ældre sange, siger 28-årige Sarah Wichmann, der skal optræde ved Music Citys åbningskoncert på Store Torv. Hun skal synge Shit og Chanels "Smuk og dejlig".

Artiklens øverste billede
Sarah Wichmann, der er forsanger i bandet Rigmor, skal synge "Smuk og dejlig" solo til åbningskoncerten. Pr-foto: Mathias Kristensen

Fremtiden kigger tilbage.

Det er idéen med åbningskoncerten for musikbyåret Music City Aarhus 2022, som finder sted lørdag den 26. marts på Store Torv.

Koncerten har fået overskriften ”Lydsporet fra en by”, og ved koncerten bliver en stribe kendte Aarhus-sange fortolket af nutidens og fremtidens stjerner i Aarhus. De bliver bakket op af The Antonelli Orchestra, som har navn efter en ”gammel” Aarhus-musiker, trommeslager Claes Antonsen, der blandt andet spiller med Thomas Helmig.

»Jeg elsker, at vi skal spille med young guns fra Aarhus. Og endnu bedre at fremtiden fortolker de sange, som den står på skuldrene af,« siger Claes Antonsen i en omtale af koncerten.

Claes Antonsen og The Antonelli Orchestra bliver backingband til Music City-åbningskoncerten på Store Torv. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Fem af de nye navne er indtil videre meldt ud, og det er JJ Paulo, Sarah Wichman (Rigmor), Emil Johannesen (Zar Paulo), Kajsa Vala og Asbjørn.

Nerver og ærefrygt

Sarah Wichmann er guitarist og sanger i Aarhus-bandet Rigmor, der netop har udgivet debut-albummet ”Glade blinde børn”. Til Music City-åbningskoncerten optræder hun solo, og hun skal give sit bud på Shit og Chanel-klassikeren ”Smuk og dejlig”.

»Jeg er meget beæret over at blive inviteret til at være med i koncerten, og det er også med lidt nerver og ærefrygt, at jeg skal synge en så kendt sang. Det er fedt at give nyt liv til ældre sange, og jeg synes, at koncerten er en flot måde at præsentere nye kunstnere på, og for mig er det en god mulighed for at blive set og hørt af nogle lyttere, der ikke kender mig,« fortæller Sarah Wichmann.

Sarah Wickmann bliver færdig som kandidat på Det Jyske Musikkonservatorium til sommer. Pr-foto: Peer Jon Ørsted

Sarah Wichmann, der er 28 år og mor til Alberte på syv måneder, er født og opvokset i Aarhus og har gået på Kragelundskolen, Laursens Realskole og Aarhus Katedralskole, inden hun startede på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun bliver færdig som kandidat i rytmisk sang til sommer.

Og selv om musik-Aarhus ofte bliver omtalt for de ”gamle” navne som Thomas Helmig, Gnags og TV-2, oplever aarhusianeren Sarah Wichmann ikke en by, der skuer tilbage.

»Jeg er jo en anden generation og synes egentlig, der er meget fokus på vækstlaget i byen. Aarhus er ret godt med på noderne i forhold til, hvad der rører sig,« siger hun.

Kajsa Vala skal synge "Hjem til Aarhus" ved åbningskoncerten. Pr-foto
Den dansk-tanzanianske sanger JJ Paulo med base i Silkeborg skal synge Bamses "Vimmersvej". Pr-foto: Jonatan Nothlev

Peder Paars og Niels Klim

Blandt de øvrige nye kunstnere er sangeren Kajsa Vala, og hun skal synge På Slaget 12-nummeret ”Hjem til Aarhus”:

»For mig er det lyden af at vokse op i Aarhus i 80’erne og 90’erne. Nummeret minder mig om at køre fra borde fra Peder Paars eller Niels Klim efter en tur til København og køre gennem en regntung by og se den gamle Philips-neonreklame på Banegårdspladsen,« siger Kajsa Vala i en omtale af koncerten.

På scenen kommer også sanger Emil Johannesen fra Aarhus-bandet Zar Paulo, der spiller dansksproget pop og rock med et touch af new wave og punk. Emil Johannesen skal synge Klichés ”Militskvinder”.

Den dansk-tanzanianske sanger JJ Paulo, der netop har udgivet sin anden ep, ”The Sound of Africa”, er på med afrikanske rytmer, selvtillid, charme og humor, som det beskrives. Og så får man – nok for første gang – chancen for at høre Bamses ”Vimmersvej” tilsat afrikanske rytmer.

På scenen er også den danske alt-pop-kunstner Asbjørn, der er født i Aarhus og opvokset på Testrup Højskole med sine forældre og to brødre. Hans tredje og seneste album, ”Boyologi”, udkom i januar på det tyske pladeselskab Embassy of Music, der også tæller navne som Robyn, Björk og Moby.

Ud over de ovennævnte artister forventer Music City-sekretariatet at præsentere ydeligere fem-syv upcoming navne til åbningskoncerten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.