Efter sure smileyer og konkurs: Memet's Delikatesse er tilbage i Aarhus

Memet's Delikatesse åbnede fredag på Nørre Allé i Aarhus. Indehaver Memet Kocak oplyser, at han ønsker at rette op på sine fejl og det dårlige rygte.

Artiklens øverste billede
For et år siden lå der adskillige Memet Delikatesse-butikker rundtomkring i Aarhus Kommune, bl.a. denne på Frederiks Allé, men så kom kæden i Fødevarestyrelsens søgelys på grund af kritisable hygiejneforhold, hvilket resulterede i stribevis af sure smileyer og bødeforelæg. Arkivfoto: Lokalavisen Aarhus

Memet Kocak ønsker at starte på en frisk. Han åbnede fredag Memet’s Delikatesse i nye lokaler på Nørre Alle 84 i Aarhus. Denne gang er han helt alene om at drive butikken.

For et år siden lå der adskillige Memet Delikatesse-butikker rundtomkring i Aarhus Kommune, men så kom kæden i Fødevarestyrelsens søgelys på grund af kritisable hygiejneforhold, hvilket resulterede i stribevis af sure smileyer og bødeforelæg. Sidenhen stod flere medarbejdere frem i Lokalavisen Aarhus med billeddokumentation for at fortælle, hvor grelt det stod til i butikkerne.

I foråret sluttede det hele så med et brag, da Memet’s Delikatesse på grund af manglende udbetaling af løn blev erklæret konkurs i skifteretten i Aarhus.

Vil starte på en frisk

Helt slut er det altså ikke alligevel, for indehaver Memet Kocak er ikke klar til at give op.

»Jeg vil gerne rette op på fejlene og komme videre. Jeg tager skylden for det, der skete i de gamle butikker. Det gik alt for stærkt med at åbne de mange steder, hvilket var den helt store fejl, og så kom den dårlige omtale. Derfor er jeg også alene denne her gang, og jeg starter kun med butikken på Nørre Allé, for jeg vil ikke lave samme fejl som sidst,« fortæller Memet Kocak.

Før den gamle kæde gik konkurs, havde Memet Kocak titlen daglig leder og var ansigtet udadtil, imens hans søster var den reelle ejer af selskabet. Sådan bliver det ikke nu:

»Det var en rigtig hård periode sidste år. Efter den dårlige omtale og konkursen døde min søster, og så var jeg selv indlagt i fire måneder med sygdom, men jeg er helt klar igen. Nu er jeg alene om det, for jeg stolede lidt for meget på mine ansatte sidst, og det var en fejl.«

Nyt selskab

Ventus Advokater, der sidste år blev udpeget som kurator i forbindelse med Memet’s Delikatesses konkurs, oplyser, at konkursboet blev sendt til afslutning 11. januar i år, da der ikke var flere midler i boet til forsat behandling, og konkursboets kreditorer ikke ønskede at stille sikkerhed. Dermed blev sagen lukket, uden at der var midler tilbage til kreditorer.

I mellemtiden valgte Memet Kocak at oprette et nyt selskab, som den nye butik med det gamle navn bliver drevet videre i. Han er dog godt klar over, at den finte nok ikke bliver taget godt imod af alle på grund af hans fortid med de gamle butikker.

»Jeg er helt forberedt på, at der nok skal komme nogle negative kommentarer, når folk læser, at jeg starter ny butik, men det er jo slet ikke nogen, der kender mig,« siger Memet Kocak, der i stedet glæder sig over, at han kun har fået positive kommentarer på sin Facebook- og Instagram-sider i forbindelse med, at han har annonceret den nye åbning.

Den nye Memet’s Delikatesse-butik på Nørre Allé vil blive drevet efter samme koncept som de gamle butikker med salatbokse, men som noget nyt vil Memet Kocak også tilbyde durumruller, fortæller han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.