AGF vil klimakompensere for flyrejser

AGF har indgået en aftale med Folkekirkens Nødhjælp om at kompensere for klubbens udledning af CO2 ved flyrejser.

Artiklens øverste billede
Et nyt samarbejde mellem sportsklubben AGF og Folkekirkens Nødhjælp skal mindske klubbens fremtidige klimaaftryk og samtidig støtte nogle af verdens fattigste lande. Arkivfoto: Tobias Nicolai

Denne vinter har AGF planlagt to udenlandsrejser i forbindelse med klubbens træning. Rejserne vil for fremtiden stadig blive en del af det planlagte træningsprogram, men der er alligevel forandringer undervejs for den aarhusianske 3F Superliga-klub.

Holdet vil nemlig begynde at klimakompensere for dets udenlandsrejser med fly. Det sker i et nyt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Chef for branding- og bæredygtighed i AGF Anne Jensen forklarer i en pressemeddelelse, at AGF ikke vil gå på kompromis med det sportslige og derfor fortsat kommer til flyve udenlands, men i stedet nu sætter ind »med et kompensationsprogram med Folkekirkens Nødhjælp, der har ekspertisen til, at vi kan gøre en forskel«.

Tre klimaben

Helt konkret sker kompensationen ved, at AGF kommer til at støtte en bred klimaindsats, der hovedsagligt kan deles ud af tre klimaben:

  • Plantning af klimatræer i Uganda, som optager CO2 og dermed bidrager til at mindske verdens klimaaftryk.
  • Klimatilpasning, hvor bønder i Uganda lærer om nye landbrugsmetoder og afgrøder, der kan overvinde klimaforandringerne.
  • Bidrag til den akutte hjælp, som Folkekirkens Nødhjælp yder i forbindelse med naturkatastrofer.

»Afrika er det kontinent i verden, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Her betaler den fattige befolkning dagligt prisen for verdens overforbrug af CO2. Derfor giver det mest mening for os at kompensere via et troværdigt dansk program, som gør en konkret forskel for de befolkninger, der rammes hårdest af klimaforandringer – de betaler den største pris, og det har vi også et ansvar for i den vestlige verden,« forklarer Anne Jensen i pressemeddelelsen.

AGF går forrest

Samarbejdet kommer til at blive en del af fodboldklubbens samlede klimastrategi, hvori den i forvejen blandt andet bruger grøn strøm, genbrugsprogrammer og andre indsatser til at mindske sit klimaaftryk. I Folkekirkens Nødhjælp er generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen begejstret for, at AGF nu i samarbejde vil gøre endnu en indsats.

I en pressemeddelelse udtaler hun, at AGF »er den første store sportsklub i Danmark, der laver en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp. Dermed er AGF en foregangsklub, som nu kommer i sin egen klimasuperliga. Vi er meget stolte af, at AGF har valgt os som samarbejdspartner.«

Fra 2022 vil den nye kompensation også fremgå af klubbens ansvarsrapport, hvor man vil kunne finde resultaterne af det nye samarbejde.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.