Daginstitution i Aarhus fordoblede sin vikarstabel via Facebook: »Det er jo der, de unge er«

Manglende arbejdskraft grundet coronasmitte fik en aarhusiansk daginstitution til tasterne. Der blev indhentet 14 nye navne til vikarlisten i løbet af en enkelt dag.

Artiklens øverste billede
Ann Kaasgaard Løwenstein er pædagogisk leder i den aarhusianske daginstitution Skattekisten. Hun har grundet det høje smittetryk haft problemer med at skaffe hænder nok, men det har et Facebook-opslag straks ændret på. Foto: Mads Andreas Frost

Et Facebook-opslag fordoblede antallet af vikarer hos daginstitution, Skattekisten, der er beliggende i det centrale Aarhus.

Frustrationen over manglende arbejdskraft grundet den stigende smitte er velkendt i flere dele af Aarhus Kommune – og daginstitutionen Skattekisten er ingen undtagelse. Her har smitten sendt flere medarbejdere hjem i isolation og sat vikarlisten ud af spil.

»Blandt vores vikarer er der mange unge mennesker. Flere af dem har haft en januar fyldt med eksaminer og har derfor ikke villet arbejde i heksekedlen og risikere at blive smittet,« forklarer Ann Kaasgaard Løwenstein, pædagogisk leder i Skattekisten.

»Det gjorde bare, at mit felt for at skulle strikke en vagtplan sammen blev enormt smalt. Bare i denne her uge har jeg omkring fem medarbejdere, der er hjemsendte grundet smitten,« forklarer hun.

Derfor tyede hun mandag til et »alternativt greb,« der skulle sikre, at vikarlisten fremadrettet talte flere medarbejdere, som institutionen i pressede tider kan drage fordel af.

»Jeg brugte simpelthen Facebook. Det er jo der, de unge er,« siger hun.

Mange nye navne

Med et simpelt opslag i en Facebook-gruppe for borgere bosat i det aarhusianske øgadekvarter sikrede hun sig 14 nye navne til vikarlisten og fordoblede dermed antallet af medarbejdere i vikarstaben.

»Jeg var meget overrasket og rigtig glad for alle de henvendelser, som jeg har modtaget – det havde jeg faktisk slet ikke regnet med. Jeg agerer selv meget via de sociale medier i min dagligdag, men jeg har dog aldrig lavet et jobopslag derinde,« siger hun.

Ann Kaasgaard Løwenstein ser frem mod en forhåbentlig lysere tid med flere vikarer og mildere isolationskrav. Foto: Mads Andreas Frost

Med flere nye ansigter i flokken ser Ann Kaasgaard Løwenstein frem mod lysere tider.

»Det bliver rigtig rart, at der er nogle flere, man kan henvende sig til – det har virkelig været en svær tid for os alle, og det er rart, at vi har fundet nogle, der kan supplere det faste team. Skattekisten er et dejligt sted med en masser hjertevarme, men det kræver, at vi har nogle voksne mennesker, før det bliver en god oplevelse for alle,« siger hun.

Mildere restriktioner

Det nu udvidede team af vikarer er ikke det eneste, der vækker begejstring i Skattekistens ledelseskammer. Mandagens nyeste udmelding om lempede isolationskrav har ligeledes bidraget til den muntre tone.

»Jeg ser frem til dejlig fremtid, hvor flere kan passe deres arbejde i stedet for at sidde hjemme isolation – det giver helt sikkert mere frihed, at vi ikke skal hjemsendes i samme grad som nu. Ellers spøger jeg da bare Facebook igen,« griner hun.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.