Dansk Folkepartis byrådsmedlem og formand i Aarhus glæder sig over ny formand

Byrådsmedlem i Aarhus Jakob Søgaard Clausen og lokalformand Knud N. Mathiesen er tilfredse med, at deres parti, DF, har fået Morten Messerschmidt som ny formand.

Artiklens øverste billede
Byrådsmedlem i Aarhus, Jakob Søgaard Clausen (midten) og lokalformand Knud N. Mathiesen (th.) er tilfredse med, at deres parti, DF har fået Morten Messerschmidt som ny formand. Foto: Rikke Kjær Poulsen

Han har danmarksrekord i stemmer, en stor viden og visioner samt et skarpt skåret stemmebånd. I det hele taget er Morten Messerschmidt den helt rette til at få Dansk Folkeparti på sporet igen.

Sådan lyder det fra Jakob Søgaard Clausen, Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Aarhus.

Han er således glad for, at Morten Messerschmidt søndag eftermiddag blev valgt som ny formand for Dansk Folkeparti.

Han har en stor viden og er dygtig retorisk. Jeg glæder mig til at se ham debattere med andre partiledere.

Jakob Søgaard Clausen, Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Aarhus

»Af de kandidater, der var, var han den oplagte kandidat i forhold til vælgerne. Både fordi han har vist, at han kan få mange stemmer – at have danmarksrekord i stemmer er et godt cv at have,« siger Jakob Søgaard Clausen, der henviser til, at den nybagte formand fik 465.757 stemmer ved valget til EU-Parlamentet i 2014.

Han fortsætter:

»Han har en stor viden og er dygtig retorisk. Jeg glæder mig til at se ham debattere med andre partiledere.«

Desuden har Morten Messerschmidt visionerne, understreger Jakob Søgaard Clausen, der på grund af corona ikke kunne møde op i Herning Messecenter og stemme på Morten Messerschmidt.

Det gjorde Knud N. Mathiesen, formand for Dansk Folkeparti i Aarhus, derimod. Også han glæder sig over, at partiets nye formand hedder Morten Messerschmidt.

»Det er ganske glimrende, fordi jeg tror på, at Morten kan være med til at løfte Dansk Folkeparti igen. Vi er mange, der synes, at man ikke rigtigt har lyttet til os til i lokalforeningerne, og Morten Messerschmidt vil lytte meget mere til baglandet,« siger Knud N. Mathiesen.

Ud over Morten Messerschmidt stillede Merete Dea Larsen og Martin Henriksen også op i kampvalget om formandsposten. Det har haft en betydning for valgkampen, mener Jakob Søgaard Clausen:

»Det er klart, at det har givet en beskidt valgkamp. Men grundlæggende synes jeg, at det er positivt, at man har kampvalg om formandsposten. Det er sundt, at man får luftet nogle synspunkter, og at baglandet har nogle at vælge imellem. At han vinder med 60 pct. er tilpas stort til, at det er en klar opbakning til ham som formand, men stadig at 40 pct. har stemt noget andet, og som han også skal huske.«

Knud N. Mathiesen håber, at de tre bejlere til formandsposten får lavet et samarbejde. Han finder det positivt, at der var flere kandidater:

»Det er udmærket, at flere har stillet op, fordi det kom uventet, at Kristian Thulesen Dahl trak sig tilbage. Jeg synes, at det er dejligt, at der nogle, der vil stille deres kandidatur til rådighed og tage et ansvar.«

Morten Messerschmidt er tidligere blevet dømt for dokumentfalsk og svig med EU-midler, som er tilgået partiet. Sagen skal dog gå om, fordi dommeren siden blev erklæret inhabil.

Han har også en sag hængende om halsen. Hvad betyder den?

»Det er jo en ukendt faktor. Det må vi tage, som det kommer. Det er jeg ikke så bekymret for,« siger Jakob Søgaard Clausen.

Knud N. Mathiesen:

»Pt. er byretsdommen slettet. Der bliver formentlig en sag, men det ved man ikke endnu. Hvad det får af betydning, mener jeg ikke, at nogen kan udtale sig om.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.