Hospitaler ser flere patienter via video

Corona har fået antallet af videokonsultationer til at stige i Region Midtjylland. Formand ser et stort potentiale for personale og patienter.

Artiklens øverste billede
Region Midtjylland lancerede i 2019 en ny patient-app, Mineaftaler. Med den kan borgere via deres mobiltelefoner og iPads kan bruge til videokonsultation, selvbooking og en digital patientassistent til hospitalsbesøget. Foto: Region Midtjylland

Nedlukningerne på grund af corona har sat turbo på brugen af virtuelle konsultationer mellem patienter og sundhedspersonale.

En ny opgørelse fra Region Midtjylland viser, at antallet af videokonsultationer på to år er steget fra 115 til 1.200-1.300 om måneden. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

I perioder under de månedlange nedlukninger har antallet af videokonsultationer været oppe på omkring 5.000 pr. måned, viser dataudtræk fra Region Midtjylland, der som den første region i 2019 lancerede en ny patient-app, Mineaftaler. Med den kan borgere via deres mobiltelefoner og iPads kan bruge til videokonsultation, selvbooking og en digital patientassistent til hospitalsbesøget.

Jeg forventer, at flere medicinske specialer snart vil bruge videoteknologi i samspillet med patienterne.

Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland

Ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har corona på mange måde været en enorm stresstest af hele sygehusvæsenet, og pandemien har vist potentialet i den digitale satsning på regionens hospitaler.

»Under nedlukningerne kunne hospitalerne fastholde kontakten med rigtig mange patienter, fordi vi hurtigt kunne omstille os til kraftig forøgelse af bl.a. videokonsultationer. Det har betydet, at vi trods corona-begrænsninger har været i stand til at gennemføre en lang række af de konsultationer, som ellers ville være blevet udskudt,« siger Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

»Særligt videokonsultationer er blevet taget utroligt positivt imod hos mange patienter, som direkte oplever, at mødet med hospitalet er blevet nemmere og mere fleksibelt. Nogle fordi de f.eks. sparer timers transporttid til en undersøgelse, der måske kun varer 10 minutter, og hvor de bare kan aktivere et link på en app på mobilen eller computeren. Tallene taler jo for sig selv,« konstaterer formanden.

Fra marts 2020 voksede udbredelsen markant og toppede i vinteren 2021 med op til 5.000 konsultationer om måneden, viser regionens tal.

Anders Kühnau ser et stort potentiale for personale og patienter i at fremme brugen af videokonsultationer i hverdagen.

»I regionen har vi et mål om at bruge videokonsultation alle steder, hvor det er muligt, trygt og sikkert. I øjeblikket er mange afdelinger i gang med at forberede sig på videokonsultationer. Jeg forventer, at flere medicinske specialer snart vil bruge videoteknologi i samspillet med patienterne,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.