Helhedsplan på vej for Lystrup

Der skal udarbejdes en samlet plan for udviklingen af Lystrup, men hvornår vides ikke.

Først skal lokalplanen for bymidten i Lystrup gøres færdig for at sætte skub i udviklingen i byen nord for Aarhus.

Dernæst skal der sættes gang i en helhedsplan for Lystrup. Det har et enigt Aarhus Byråd besluttet på baggrund af et forslag fra SF.

»Der er grundlæggende en stor lyst til en centerdannelse om superbrugsen i Lystrup. Samtidig er der en række andre steder i byen, hvor der også skal ske noget. Der er stærkt fællesråd og lokale borgere, der gerne vil spille med. Det skal de blive ved med,« sagde SF’s politiske leder, Thomas Medom.

Teknik og Miljø skriver i sin indstilling, der er udarbejdet på baggrund af SF’s forslag, at der i øjeblikket arbejdes på at skabe afklaring for to lokalplaner i Lystrup, herunder en lokalplan for Lystrup bymidte:

»Det er ambitionen for denne lokalplan, at den skal indeholde helhedsbetragtninger for bymidten, ligesom processen omkring planen vil ligne en helhedsplanproces med hensyn til inddragelse af interessenter. Hvis der påbegyndes helhedsplanlægning for Lystrup inden afslutningen af ovenstående lokalplan, vil denne skulle sættes på pause.«

Derfor bliver lokalplanerne gennemført inden udarbejdelsen af helhedsplanen, og på den baggrund kunne Socialdemokratiet bakke op.

»Den store plan skal helst ikke være en showstopper for eksisterende lokalplaner, som ruller. Jeg håber, det her kan sætte en retning for en kommende super udvikling,« sagde Steffen Wich (S).

Teknik og Miljø kan ikke sige, hvornår arbejdet med helhedsplanen er færdigt, og skriver blot, at den »indgår som en del af den samlede portefølje af afventende helhedsplaner«.

»Udviklingen i bymidte af Lystrup ved brugsen er længe ventet. Der kommer til at ske meget. Vi kan også drømme om et bibliotek og et kulturhus,« sagde Mette Skautrup (K).

Fra Venstres Gert Bjerregaard lød det:

»Har man ikke været i Lystrup de seneste 20 år, er man ikke gået glip af så meget. Måske er det blevet lidt mere slidt. Noget, vi godt kunne tænke os, byrådet arbejdede med i denne periode, er, hvordan vi sikrer mere byforskønnelse i oplandsbyerne.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.