Dagtilbud åbner i Malling og Lisbjerg

Artiklens øverste billede
Både Lisbjerg og Malling har vokseværk, og det medfører nye børnefamilier med pasningsbehov. Derfor er der nye dagtilbud på vej i de to byer. Arkivfoto: Mads Andreas Frost

Som en reaktion på de stigende befolkningstal i Aarhus og deraf større pasningsbehov til kommunens mindste borgere udvider Børn og Unge nu med nye dagtilbudsafdelinger i Malling og Lisbjerg.

Det skriver Børn og Unge i en pressemeddelelse.

Vi arbejder benhårdt for at sikre vuggestuer og børnehaver nok til, at vi kan overholde pasningsgarantien og tilbyde et godt børneliv lokalt.

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune

»Vi er så heldige i Aarhus Kommune, at mange børnefamilier bosætter sig i vores byer. Det er en entydigt positiv udvikling. Vi arbejder benhårdt for at sikre vuggestuer og børnehaver nok til, at vi kan overholde pasningsgarantien og tilbyde et godt børneliv lokalt. Derfor glæder jeg mig på vegne af børn og forældre i Malling og Lisbjerg over, at vi nu kun mangler byrådets endelige godkendelse af de nye dagtilbud,« siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Både Lisbjerg og Malling har vokseværk. Snart er det helt nye parcelhuskvarter Serinedalen i Malling færdigt, og det forventes, at børnetallet her stiger med 231 børn de næste fem år. Også nord for Lisbjerg stiger børnetallet voldsomt. Her ventes 255 flere børn om fem år. Derfor udvider Børn og Unge nu dagtilbud-kapaciteten begge steder med seks grupper svarende til to nye institutioner.

Begge bygerier støttes af kommunens klimapulje, da der i projektet vil blive arbejdet med CO2-reduktion. Det sker som led i kommunens ambition om at blive CO2-neutral i 2030. Det stiller krav til entreprenøren, der vil blive påkrævet at benytte eldrevne køretøjer og redskaber på byggepladsen, og at der i et vist omfang anvendes genbrugsmaterialer i byggeriet.

Indstillingen forventes endeligt behandlet af byrådet den 2. februar. De nye dagtilbud vil efter planen stå klar i løbet af 2024, og den samlede anlægsudgift forventes at udgøre 44,9 mio. kr. Heraf vil 5 pct. vedrøre klimainvesteringer, som støttes af klimapuljen.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.