Laura Hay Uggla ny bestyrelsesformand for Aros

Bestyrelsen på Aros har fået ny formand og tre nye medlemmer.

Artiklens øverste billede
Laura Hay Uggla er ny bestyrelsesformand for kunstmuseet Aros. Foto: Casper Dalhoff

Laura Hay Uggla er tiltrådt som ny formand for kunstmuseet Aros.

Samtidig har bestyrelsen fået tre nye medlemmer: direktør for Salling Marianne Bedsted, CEO i Danske Commodities Helle Østergaard Kristiansen og fhv. direktør i Erhverv Aarhus Marc Perera Christensen.

Laura Hay Uggla har været medlem af Aros-bestyrelsen siden 2014 og stod i spidsen for det ansættelsesudvalg, der udpegede Rebecca Matthews som ny direktør for museet fra årsskiftet, efter at Aros den 29. juni sidste år måtte sige farvel til den daværende direktør, Erlend Høyersten.

Det skete, da en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet på Aros bl.a. konkluderede, at der var problemer med ledelseskulturen på museet. Erlend Høyersten blev beskyldt for sexisme og grænseløs adfærd over for flere medarbejdere. I et anonymt brev til museets bestyrelse skrev medarbejderne om bl.a. »sexisme« og »grænseløs adfærd« og pegede på den daværende direktør som den, der udførte de krænkende handlinger.

Formanden glæder sig

»Jeg glæder mig til at tage fat på de store opgaver, der ligger foran os, bl.a. med realiseringen af ”The Next Level” og ny strategi i samarbejde med et stærkt hold af dygtige kollegaer i både bestyrelsen, direktør Rebecca Matthews og organisationen,« siger Laura Hay Uggla i en pressemeddelelse.

Laura Hay Uggla er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet. Hun er forhenværende Venstre-rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse og senere rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Hun er bestyrelsesmedlem i en række erhvervsvirksomheder og kulturinstitutioner, bla. Grenaa Havn, Huset Venture og Godsbanen i Aarhus.

De tre nye medlemmer erstatter nuværende bestyrelsesformand Carsten Fode samt nuværende rådmand Steen Stavnsbo (K) og landskabsarkitekt Kristine Jensen.

tins

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen