Naboklage giver ikke fuldt stop på Agerbæksvej

Planklagenævnet afviser at give en naboklage over byggeprojekt i Risskov opsættende virkning. Det tredje byggeprojekt i området med nedrivning af villaer drøftes i denne uge.

Artiklens øverste billede
Tre byggeprojekter er undervejs ved Agerbæksvej og Grenåvej i Risskov. Her er det AG Gruppens bolig- og kontorbyggeri. Visualisering: AG Gruppen.

En gruppe beboeres klage til Planklagenævnet over et byrådsgodkendt byggeprojekt ved Agerbæksvej i Risskov får ikke såkaldt opsættende virkning. Til gengæld kan naboerne forvente en afgørelse senest i august i år.

Det fremgår af en afgørelse fra Planklagenævnet om lokalplan 1125, som er et af tre byggeprojekter i området. 1125 er et område mellem Agerbæksvej, Vestre Strandallé og Tretommervej.

Nævnet ser ikke grundlag for at fravige hovedreglen om, at en klage ikke har opsættende virkning.

»Nævnet henviser navnlig til, at klagerne ikke i den konkrete sag har gjort forhold gældende, som gør det overvejende sandsynligt, at der foreligger en væsentlig overtrædelse af loven,« hedder det i afgørelsen fra Planklagenævnet.

Nævnets behandling af selve klagen, der bl.a. vedrører byggehøjder og bebyggelsesprocenter, forventes afgjort inden udgangen af august.

Det er firmaet Bricks, der er bygherre på lokalplan 1125-projektet, som omfatter etagebyggeri, rækkehuse og en daginstitution. Firmaets direktør, Martin Busk, har afventet nævnets afgørelse om opsættende virkning, før han vil beslutte, om byggeriet skal gå i gang, men det har ikke været muligt at få en aktuel kommentar til afgørelsen.

Byggeri afventer klage

Et andet projekt i området er lokalplan 1130, som beboerne også har klaget over, men her er der endnu ikke kommet afgørelse om opsættende virkning. Bygherren på det byggeprojekt er AG Gruppen, som tidligere har oplyst, at man vil afvente klagens afgørelse, før man går i gang med byggeriet. Og det er fortsat holdningen, oplyser Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen.

Nævnet henviser navnlig til, at klagerne ikke i den konkrete sag har gjort forhold gældende, som gør det overvejende sandsynligt, at der foreligger en væsentlig overtrædelse af loven.

Afgørelse fra Planklagenævnet

Projektet med nummer X142 vedrører et område mellem Agerbæksvej, Grenåvej og Asylvej. Her vil arkitekt og udvikler Singh Kailya, ejer af Tegnestuen Volden, opkøbe og nedrive et antal villaer for at bygge nye boliger efter samme model som et projekt ved Rødkløvervej, der sidste år blev godkendt af byrådet. Projektet udvikles i samarbejde med NCC og Aart Arkitekter.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Gruppens første udspil skal justeres i højden, for Teknik og Miljø har fastsat, at der maksimalt må bygges i tre etager plus tagetage langs Grenåvej og fire etager i den nordlige ende. Langs Asylvej og Agerbæksvej må der maksimalt bygges i to etager plus tagetage.

Projektudviklergruppen vil senere i denne uge præsentere et revideret skitseforslag, oplyser Lene Damgaard, byplanlægger og arkitekt ved Teknik og Miljø.

Teknik og Miljø planlægger i øvrigt at holde et informationsmøde for fællesråd og grundejerforeninger med deltagelse af projektudviklergruppen i starten af året.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen