Byråd ærgrer sig over aflyst mega-konferencecenter

Det Konservative Folkeparti sendte de foreslåede ændringerne til det standsede hotel- og konferenceprojekt ved Bassin 7 til debat i teknisk udvalg.

Artiklens øverste billede
De ændrede byggeplaner rykker ikke ved hotelprojektets fysiske rammer og udtryk. Bl.a. fastholdes den udvendige trappe og de i lokalplanen forudsatte højder. Illustration: Anpartsselskabet Bassin 7

Aarhus Byråd jubler ikke over de ændrede planer for et nyt hotel- og konferencecenter ved Bassin 7 på Aarhus Ø.

Alligevel tegner der sig et flertal i byrådet for justeringerne af byggeprojektet, som bl.a. betyder, at der alligevel ikke kommer et nyt stort konferencecenter med plads til 2.000 gæster. Det Konservative Folkeparti sendte sagen til debat i teknik og miljø-udvalget.

»Vi er reelt meget, meget skuffede over dette projekt. Vi havde set frem til, at vi endelig fik et kongrescenter, hvor andre end de helt små foreninger kunne mødes i Aarhus. Så vi er ret skuffede og ærgerlige over, at det ligger, som det gør. Nu står vi en situation, hvor man beder om, at en hel del konverteres til kontorer. Vi vil derfor gerne se på det i teknisk udvalg,« sagde byrådsmedlem Ango Winther (K) under byrådets behandling af sagen onsdag.

Enhedslisten vil også gerne have svar på flere spørgsmål i udvalgsbehandlingen.

Projektet har været sat i stå af bygherrer, arkitekter og hotelkæden Scandic i halvandet år, og slutdatoen er rykket til 2025 pga. coronapandemien. Netop på grund af corona ønsker bygherrerne at ændre det oprindelige projekt, så konferencesalen gøres mindre, så der er plads til 700-800 gæster. Omvendt øges antallet af kontorer. En anden ændring er, at der nu er lagt et spa-område på ca. 2.000 kvm. på de fire øverste etager ind i byggeriet.

»Vi er ikke særligt glade for reduktionen, men vi får noget andet. Der kommer mere byliv, så vi tænker, at det kompenserer for nogle af de ærgerlige ting, der er i denne indstilling. Vi er også glade for den offentlige tilgængelighed til bygningen,« sagde byrådsmedlem Steen Bording Andersen med henvisning til, at der etableres offentlig adgang til udkig fra 6. etage.

»Corona varer ikke ved«

Dansk Folkeparti kalder ændringerne »mega-ærgerligt«.

»Det er rigtig ærgerligt, at vi må sige farvel til det store konferencecenter, og vi håber, at det kan tages op igen i byrådet, når der skal nybygges. Vi er kede af, at man ikke kigger længere frem. Corona varer jo heller ikke ved, men under de nuværende omstændigheder står vi bag indstillingen,« sagde Jette Skive (DF).

Det gør SF også.

»Jeg er sikker på, at hvis vi havde fået denne indstilling før corona, så havde vi været brandærgerlige alle sammen. Måske markedet for konferencer på længere sigt vil blive kraftigt stækket, så vi forstår argumentet. Vi har fuld tiltro til det fremlagte projekt, så alt i alt tager vi indstillingen til efterretning,« sagde Jan Ravn Christensen (SF).

Rådmand for Kultur- og Borgerservice Rabih Azah-Ahmad (R) havde også gerne set et stort konferencecenter i Aarhus, men han forstår begrundelsen fra bygherren og støtter indstillingen, konstaterede han i byrådssalen.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), kaldte skuffelsen berettiget.

»Der kommer ikke en konferencesal, der kan konkurrere med Aalborg. Men vi skal se på om glasset er halvt fyldt eller halvt tomt i den situation, som vi befinder os i. Det er halvt fyldt for mig,« sagde Bünyamin Simsek.

Ifølge bygherrerne er der ikke brug for et nyt stort konferencecenter pga. corona. Pandemien har påvirket og fortsat påvirker det globale marked, herunder hotel- og konferencesektoren, således at markedet for hotel- og konferenceaktiviteter er reduceret voldsomt som følge af coronapandemien, fremgår det.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen