Den Gamle By har gennemgået sikkerhed efter heste-dødsulykke

Den Gamle By har fortsat kaperkørsel, men er klar til at indføre yderligere sikkerhedsinitiativer, efter en kusk døde på Lille Torv.

Artiklens øverste billede
Heste som denne går rundt i Den Gamle By i Aarhus. Arkivfoto: Mathias Christensen

Man kan fortsat se heste gå rundt, hvis man tager en tur i Den Gamle By.

Lørdag afgik en 61-årig kvindelig kusk ved døden i en ulykke på Lille Torv, efter hun faldt med hovedet ned på asfalten, da hun mistede herredømmet over sin hest, der løb gennem et tætbefolket torv.

Men trods ulykken er der stadig kaperkørsel i Den Gamle By, oplyser kommunikationschef Lars Vesterlykkegaard til JP Aarhus.

»Vi har helt naturligt gået alle vores sikkerhedsprocedurer igennem igen her søndag morgen. Procedurer, som i forvejen er meget restriktive. Når der er mere klarhed over omstændighederne omkring ulykken, tager vi en vurdering af, hvorvidt der er behov for eventuelle yderligere initiativer for kaperkørsel i Den Gamle By,« skriver han i en sms.

Han oplyser, at Den Gamle By kun bruger »trænede kuske samt heste, der er vant til mange mennesker«. Kusken skal altid sidde på vognen og må på intet tidspunkt slippe tøjlerne – heller ikke, når vognen holder stiller. Derudover er der forskellige sikkerhedskontroller af bl.a. materiel, oplyses det.

Lørdag blev julemarkedet lukket straks efter ulykken, men julemarkedet åbnede igen søndag. Det er første gang, julemarkedet finder sted. Jul på Store Torv, som julemarkedet hedder, sker i samarbejde med Aarhus City Forening og Aarhus Kommune. Det åbnede fredag middag og løber efter planen til og med søndag den 5. december.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen