61-årig kusk er død efter ulykke, hvor hest løb løbsk ved julemarked i Aarhus

Kaos på Lille Torv i Aarhus lørdag eftermiddag, hvor en kusk i en hestevogn mistede herredømmet over sin hest.

Artiklens øverste billede
Ulykken skete lørdag eftermiddag på Lille Torv i Aarhus, hvor en kusk mistede livet efter at hendes hest løb løbsk med vognen, der væltede. På billede ses hestevognen til venstre. Foto: Øxenholt Foto/Scanpix

En løbsk hest skabte lørdag eftermidddag ved 15-tiden kaotiske scener i det centrale Aarhus, da den pludselig løb ind i et julemarked på Lille Torv.

Den 61-årige kvindelige kusk, der havde tre passagerer med i sin hestevogn, mistede pludselig herredømmet over sin hest, der løb gennem det tætbefolkede torv i retning mod blomsterhandleren foran forretningskomplekset Paustian.

Ifølge Lokalavisen Aarhus blev kvinden kørt på hospitalet med alvorlige skader, efter at hun ved faldet ramte hovedet mod asfalten. Lørdag aften bekræfter Østjyllands Politi over for TV 2, at kvinden er afgået ved døden. Hendes pårørende er underrettet.

Ud over kusken var der tre personer i hestevognen. En af dem, en kvinde, er kommet lettere til skade.

Politiet ved endnu ikke præcis, hvordan ulykken er sket, men har talt med vidner.

- Vi har talt med et vidne, der fortæller, at hestens grime og skyklapper falder af, så stejler hesten og sætter i løb.

- Under den her manøvre vælter hestevognen og kusken falder af. Det er formentlig her, kusken får pådraget sig nogle voldsomme skader, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Jes Frederiksen til Ritzau.

Politiet formoder altså, at der er tale om en ulykke, og at der ikke er en kriminel handling bag.

Som følge af den chokerende hændelse blev julemarkedet straks lukket ned.

»Den forurettede er føreren af hestevognen, som havde mange års erfaring med netop at køre hestevogn – føreren har haft styr på alt det praktiske, med forsikringer, sikkerhedsgodkendelser osv., og det er desværre en helt forfærdelig kombination af uheld der gjorde, at hesten løb løbsk. Vi er sammen med politiet ved at finde ud af, hvad der foregik op til ulykken og hvad der har forårsaget den,« skriver Anna Lund, direktør Food-Aarhus og arrangør af juleeventet på Store Torv, i en pressemeddelelse.

(JP)

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen