S stiller spørgsmål, som skal afklare håndtering af ulovlig beboelse

Ulovlig beboelse fortsatte efter, at Teknik og Miljø havde undersøgt sagen. Byrådsmedlem Steen Bording Andersen (S) stiller nu 12 spørgsmål for at få en afklaret handlingsplan.

Artiklens øverste billede
Steen Bording Andersen (tv.) på vej ind i byrådet. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Byrådsmedlem Steen Bording Andersen (S) har netop stillet en såkaldt 10-dages forespørgsel til Teknik og Miljø, efter at Århus Stiftstidende lørdag den 18. september kunne berette, at en gruppe polske malere har boet ulovligt i en pavillon på en tom industrigrund.

Ifølge Århus Stiftstidende havde malerne boet i pavillonen i op mod halvandet år, og Malernes Fagforening havde henvendt sig til kommunen om problemet for 10 måneder siden, hvorefter Teknik og Miljø havde adspurgt udlejer og lejer om det var sandt. Da begge parter havde svaret nej, blev der ikke fulgt mere op på sagen.

Det er denne arbejdsmetode, som Steen Bording Andersen håber at få afklaring omkring gennem 12 spørgsmål i den fremlagte 10-dages forespørgsel.

»Vi er interesseret i at vide, hvad proceduren er og om den er tænkt ordentlig igennem. Vi håber at få en klarhed over, hvad kommunen kan og vil, og måske også en skærpelse i forhold til, hvor meget man agerer på veldokumenterede henvendelser,« siger Steen Bording Andersen.

I forespørgslen bliver der bl.a. spurgt ind til, hvordan man vil sikre brandsikkerhed og sanitære forhold, samt at alle forhold bliver overholdt i overenstemmelse med kommunens regler for beboelse.

Steen Bording Andersen mener, at det er vigtigt for firmaers konkurrencedygtighed, at alle har det samme udgangspunkt i omkostninger og behandling af medarbejdere.

»Vi er bekymret for fairness overfor danske bygningsarbejdere, da de kan blive udkonkurreret af polske arbejdsforhold, som er meget ringe, og det er heller ikke fair konkurrence overfor firmaer, der behandler deres medarbejdere ordentligt,« fortæller han.

Selvom der tidligere har været tilfælde, hvor udenlandske arbejdere har haft ulovlig beboelse, har der af ukendt grund ikke været en mere konkret og detaljeret handlingsplan, hvilket Steen Bording Andersen, mener der skal være, for at undgå snyd.

»Der har været nogle lignende tilfælde før, men de har ikke været nær så veldokumenteret som dette tilfælde. Der er jo nogen, der prøver at snyde, og det synes vi ikke er fair i det her samfund,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen