Spot Festival frygtede for manglende deltagelse, men endte med »armene over hovedet«

Torsdag indtog Spot Festival gaderne og scenerne i Aarhus. Ledelsen var på forhånd nervøs for deltagelsen, men det viste sig, at billetterne blev revet væk.

Artiklens øverste billede
Fra en af torsdagens mange koncerter. Her spiller kunstneren GRETA til All Things Lives dagsarrangement på Salling Rooftop. Foto: Rikke Kjær Poulsen

Efter en lang coronapause kunne branchefestivalen Spot endnu en gang spille det aarhusianske bybillede op. Torsdag slog festivalen hul på festlighederne, og det gik over al forventning.

»Det var virkelig en vellykket første dag. Man kunne virkelig mærke, hvor meget energi der var blandt både kunstnere og publikum, det var helt tydeligt, at folk gerne ville hinanden igen,« fortæller sekretariatsleder Gunnar K. Madsen.

Forventer udsolgt

Opbakningen var stor allerede torsdag, da startskuddet til Spot Festival lød. Ifølge Gunnar K. Madsen gik billetterne »som varmt brød«. Torsdag kunne Spot næsten melde udsolgt med over 5.000 solgte billetter ud af 6.000. Fredag er status dog en anden.

»Fredag melder vi helt sikkert udsolgt, og det kan vi kun være tilfredse med,« fortæller Gunnar K. Madsen.

Alligevel er man i sekretariat godt tilfredse med torsdagens forløb, der bød på proppede koncertsale, god stemning og et aldeles veloplagt publikum.

»Man kunne slet ikke komme til for mennesker, da Ganger spillede, men der var faktisk ikke nogle scener, der ikke blev fyldt,« fortæller Gunnar K. Madsen og supplerer:

»Men det er konceptet bag festivalen – vi samler rigtig mange på et forholdsvist lille område, så der hele tiden er stor kontakt til scenen.«

Frygt for kulturudbuddet

Trods en vellykket første dag med udsigt til en fredag i festlighedernes tegn, har Gunnar K. Madsen ikke været uden bekymring. Pandemien har om noget lagt sociale og kulturelle arrangementer ned på stribe, udskudte datoer og efterladt kalenderen tom. Men på bagkant af den store genåbning frygtede Gunnar K. Madsen stadig for folkets opbakning.

»I tiderne efter corona kan man godt frygte en overbelastning af tilbud på kulturområdet, da der er meget, der er blevet udsat og nu er klumpet sammen oveni hinanden. Jeg tror ikke, at man skal underkende, at det kan være svært at sælge biletter,« fortæller Gunnar K. Madsen.

Spot Festival blev trods bange anelser benådet et entusiastisk publikum, der angiveligt ikke lod sig skræmme af de mange kulturtilbud. Gunnar K. Madsen tror godt, at han ved hvorfor.

»Der findes kun en Spot Festival. Vi har et for mange stærkt brand, som jeg tror bliver prioriteret af mange, så vi har armene over hovedet,« fortæller Gunnar K. Madsen.

Fredag var der således på trods af efterårslignende vejr intet mindre end god stemning, fest, farver og fadøl.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen